Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SMC Networks lanceert nieuwe draadloze router

De draadloze 4-poorts breedbandrouter SMC BarricadeTM N biedt behalve de voordelen van 802.11n ook compatibiliteit met bestaande draadloze 802.11b/g-netwerken en voorziet in een intelligente verwerking van gegevensstromen.

Alphen a/d Rijn, 19 juni 2007 - SMC Networks (http://www.smc.com), toonaangevend leverancier van netwerkhardware- en apparatuur voor breedbandverbindingen, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van zijn nieuwe draadloze 4-poorts breedbandrouter, de SMC BarricadeTM N (SMCWBR14-N2). De Barricade N is ontwikkeld voor zowel kantoor- als thuisgebruik en biedt een complete netwerkoplossing voor het aansluiten en delen van snelle kabel- en xDSL-internetverbindingen.

De Barricade N, een platformonafhankelijke, multifunctionele router, maakt deel uit van de productlijn die is gecertificeerd voor Windows Vista en biedt de voordelen van 802.11n (hoge snelheid, groot bereik en hoge bandbreedte). De router bevat een snel Wireless-N acces point, een firewall met Stateful Packet Inspection (SPI), intelligente technologie voor het verwerken van gegevensstromen en een gebruikersvriendelijke webbeheer-interface, en dat allemaal in één handig apparaat.

Doordat het ingebouwde draadloze toegangspunt voldoet aan de 802.11n-conceptnorm, kan de router gegevens verzenden met een snelheid van maximaal 300 Mbps - tot 25 keer sneller dan standaard 802.11b-apparatuur. Bovendien is dit product compatibel met oudere 802.11 b/g-apparatuur. Dankzij de Barricade N kunnen programma's die een hoge bandbreedte vereisen, bijvoorbeeld voor HD-video- en audiostreaming, online games, VoIP-gesprekken en websurfen, tegelijkertijd worden gebruikt. En doordat gebruik is gemaakt van intelligente technologie voor het verwerken van gegevensstromen, wordt het gegevensverkeer in draadloze of bekabelde netwerken automatisch beheerd en van de juiste prioriteit voorzien. Daarnaast wordt het internetverkeer automatisch geregeld, zonder dat gebruiker iets hoeft te configureren.

Omdat bij het opzetten van draadloze netwerken veiligheid een belangrijk aandachtspunt is voor zowel MKB-bedrijven als thuiswerkers, ondersteunt de Barricade N WPA en WPA2, de meest recente normen voor de versleuteling van draadloze netwerken. Hiermee kan worden voorkomen dat onbevoegden zichzelf toegang kunnen verschaffen tot het draadloze netwerk en gevoelige gegevens. Beveiliging van het draadloze netwerk kan ook eenvoudig worden ingesteld met behulp van Wi-Fi Protected SetupTM (WPS), waarmee druktoetsen of PIN-codes kunnen worden geconfigureerd.

"De Barricade N is ideaal voor klanten die op zoek zijn naar een oplossing voor eenvoudig beheer van de gegevensstromen", aldus James Harris, Product Manager van SMC Networks. "Dit product beheert automatisch de gegevensstroom in het lokale netwerk of het verkeer naar het internet, zonder dat er iets handmatig moet worden geconfigureerd; ideaal voor klanten die tijdgevoelige programma's gebruiken."

High-res product foto's kunnen gedownload worden, via: http://www.smc.com/images/products/tiff/SMCWBR14_N2.tif Meer informatie over het product: http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProductImages&localeCode=EN_BEL&pid=1627

Over SMC Networks
SMC Networks is een toonaangevende leverancier van LAN-hardware en apparatuur voor breedbandverbindingen. SMC Networks levert een groeiend assortiment betaalbare en hooggekwalificeerde producten, zoals Gigabit en Fast Ethernet Switching, draadloze netwerkproducten, producten voor breedbandverbindingen en traditionele bekabelde netwerkadapters, en brengt deze met behulp van zijn strategische partners wereldwijd op de markt.

SMC Networks is gespecialiseerd in oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf en gebruikers thuis. SMC levert over de hele wereld netwerkoplossingen via een infrastructuur van VAR-partners, internetaanbieders en de detailhandel.

--------------
Noot voor de redactie,