Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 19 juni 2007

Nieuwe 8 GB USB-stick van Verbatim

Verbatim, aanbieder van optische opslagmedia en ICT-accessoires, komt met een nieuwe Store 'n' Go USB-stick, die een opslagcapaciteit van 8 Gigabyte heeft. De leessnelheid van de USB-stick is meer dan 13 MB per seconde, de schrijfsnelheid meer dan 6 MB per seconde. De USB-stick biedt ruimte voor meer dan 2000 liedjes in MP3-formaat en kan de 8 GB aan data in amper 22 minuten verwerken.

De nieuwe USB-stick van Verbatim heeft niet alleen een indrukwekkende opslagcapaciteit, maar ook een aantrekkelijk design. De anti-slip coating van rubber beschermt de USB-stick niet alleen, maar geeft ook hem ook een sportief uiterlijk. Het apparaatje weegt bijna niets en is met een afmeting van 78 x 20 x 7 millimeter erg handzaam. De nieuwe USB-stick heeft een blauwe LED-display en wordt geleverd met een draagband en gratis beveiligingssoftware. De adviesverkoopprijs van de USB-stick is 54,95 euro.

"De Verbatim Hi-Speed 8GB USB 2.0 drive is geschikt voor vele doeleinden, maar wel erg gemakkelijk in gebruik", zegt Hans Christoph Kaiser, business development manager Flash and USB Memory van Verbatim. "Of het nu om MP3-files, vakantiefoto's, tekstdocumenten of presentaties gaat, met de nieuwe USB-stick kun je data snel en gemakkelijk meenemen, uitwisselen en opslaan. Er komen steeds krachtiger opslagmedia en technologieën voor particulieren op de markt en met onze 8 GB USB-stick spelen we in op die trend."

De vraag naar USB-sticks groeit overigens zeer snel. In 2005 hadden USB-sticks een opslagcapaciteit van 256 MB of 512 MB, terwijl aan het eind van 2006 de bestverkopende USB-stick een capaciteit van 1 GB had. Op dit moment is een opslagcapaciteit tussen de 2 en 4 GB al heel gewoon. In 2006 stegen de verkopen van USB-sticks in Europa met 5 miljoen stuks naar een totaal van 29,2 miljoen. Verbatims marktaandeel in dit segment nam in 2006 fors toe. Het streven is die groei in 2007 verder door te zetten.

Kerngegevens

Capaciteit 8 gigabytes
Leessnelheid 13 megabyte per seconde
Schrijfsnelheid 6 megabyte per seconde
Operating systems - Windows 98, ME, 2000, XP, Vista
- Mac OS 9.0 of hoger

- Linux 2.4.0 of hoger
Houdbaarheid van de data 10 jaar


---

Noot voor de pers: er zijn enkele productfoto's van de nieuwe USB-stick beschikbaar. Die kunnen aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl. Ook is het mogelijk bij haar een exemplaar voor een producttest aan te vragen.

Meer informatie over Verbatim vindt u op www.verbatim-europe.com. U kunt ook contact opnemen met Maria Csilics van de afdeling Public Relations van Verbatim: telefoon: +49 (6196) 9001-30 of per e-mail: mcsilics@verbatim-europe.com