Ingezonden persbericht


Macquarie Goodman tekent huurcontract met TNT

Amsterdam, 19 juni 2007 - Macquarie Goodman, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met een notering aan de Australian Stock Exchange, tekende onlangs een huurcontract met TNT Express Nederland (onderdeel van TNT N.V.), toonaangevend leverancier van koerier- en expressdiensten voor de zakelijke markt. Het betreft een huurcontract met een looptijd van drieëneenhalf jaar voor een distributiecentrum van het Zweedse pensioenfonds Alecta met een oppervlakte van 2.475 m2 op Schiphol-Rijk, gemeente Haarlemmermeer.

TNT zal 2.250 m2 magazijnruimte en 225 m2 kantoorruimte in gebruik nemen van een bestaand gebouw dat in totaal 5.262 m2 opslag- en 1.581 m2 kantoorruimte beslaat. In het magazijn heeft TNT de beschikking over drie loading docks en één overhead deur. TNT Real Estate trad op als makelaar voor TNT, Schipholland vertegenwoordigde Macquarie Goodman.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming ¤ 10,1 miljard en het bedrijfssresultaat ¤ 1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan dee beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Over Macquarie Goodman
Macquarie Goodman Group ('Macquarie Goodman') is een geïntegreerde industriële vastgoedgroep, met notering aan de Australian Stock Exchange. De activiteiten van Macquarie Goodman in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten door een team van bijna 1.000 vastgoedprofessionals.

Met een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,5 miljard (ASD 12,6 miljard, cijfers per 31/12/06) is Macquarie Goodman de grootste industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld. Macquarie Goodman nam in december 2005 Arlington Securities over, een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen met internationale activiteiten op het gebied van de investering in en het beheer en de ontwikkeling van vastgoed. Met de aankoop van Eurinpro in 2006 breidde Macquarie Goodman zijn activiteiten uit naar ontwikkeling van logistiek vastgoed op maat in heel Europa.

Voor meer informatie, kijk op www.macquariegoodman.com of neem contact op met:

Eva Rijser
Zeno Group
eva.rijser@zenogroup.com 020 - 30 10 989