TNS NIPO

Foto

Publicaties TNS NIPO onderzoek

19 juni 2007

Tuinmeubilair van hardhout en metaal/kunststof momenteel de trend

Nederlandse tuin- en balkonbezitters vinden tuinmeubilair van hardhout en van een combinatie van metaal en kunststof momenteel de trend. Dat blijkt uit het onderzoek 'De Nederlander en zijn Tuin' van TNS NIPO dat in april van dit jaar is gehouden onder Nederlandse tuin- en balkonbezitters. Het onderzoek geeft ongeveer elke twee jaar een kijkje in de tuin en op het balkon van de gemiddelde Nederlander.

Eénderde van Nederlandse tuin- en balkonbezitters (33%) vindt hardhouten tuinmeubels de trend, naast meubels met een combinatie van metaal en kunststof (30%). Opvallend genoeg blijkt dat meer dan de helft van de personen die in 2007 al tuinmeubilair hebben aangeschaft (52%), toch voor kunststof heeft gekozen. Wellicht vormt de prijs van 'trendy' tuinmeubilair een obstakel.

In het onderzoek is ook aandacht besteed aan tuinonderhoud. Het milieu speelt bij de aanschaf van meststoffen en bestrijdingsmiddelen een belangrijke rol. Bijna tweederde (64%) van de tuin- en balkonbezitters let er bij het kopen van deze materialen altijd of meestal op of het milieu erdoor geschaad wordt. Wel is de behoefte aan informatie over milieuvriendelijk tuinieren in de afgelopen jaren afgenomen.

Ook op algemeen niveau biedt het onderzoek inzicht in het gedrag van tuin- en balkonbezitters. Het blijkt dat de meerderheid van de ondervraagden (60%) twee tot zes keer per jaar een tuincentrum bezoekt. Dit percentage is hoger dan in 2004. Het bouwmarktbezoek is vergelijkbaar met 2004: 71 procent van de tuin- en balkonbezitters bezoekt vaker dan drie keer per jaar een bouwmarkt, 29 procent komt er zelfs vaker dan tien keer per jaar.

E7238 | TNS NIPObase CASI | Het veldwerk heeft plaatsgevonden gedurende april 2007. In het onderzoek zijn 1.726 Nederlanders, in het bezit van tuin of balkon, ondervraagd (n=1.726).

Bij publicatie of verspreiding de bron TNS NIPO vermelden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Ronald Baden (tel: 020 522 54 85).