Time : 20:07:10
Date : 19 June 2007
Sender Name: Initial Textiles nv


Industriële wasserij verlaat Schaarbeek

Dalende prijzen en toenemende concurrentie in het marktsegment van arbeidskledij, restaurant- en hotellinnen dwingen linnenverhuurders in België tot verdere centralisaties van de huidige volumes en tot een doorgedreven automatisering.

De huidige infrastructuur van onze gebouwen in Schaarbeek evenals de aanwezigheid in een woonzone laten ons niet toe om de noodzakelijk grote investeringen te doen die de produktie rendabel kunnen maken en die bijdragen tot de winstgevendheid van de arbeidskledij en linnen.

Vanuit commercieel oogpunt eisen klanten steeds hogere kwaliteitsnormen .
Binnen de bestaande gebouwen kunnen wij niet aan deze vereisten voldoen.

Binnen de bestaande exploitatievergunning zijn er beperkingen met betrekking tot los- en laadtijden hetgeen niet bevorderend is voor de totale goederenstroom.

Concentraties van volumes in een geautomatiseerde produktieomgeving die bovendien beantwoordt aan de strengste hygiënische vereisten (bijvoorbeeld scheiding tussen propere en vuile zone) is de enige garantie om rendabel en efficiënt te kunnen werken in deze zeer competitieve markt.

In dit kader hebben wij de intentie om op korte termijn de produktieafdeling van de vestiging Schaarbeek te verhuizen en te integreren in de nieuwe wasserij van Textile Services te Lokeren.

Fons Martens
Managing Director
Initial Textiles NV
Eikenlei 181
2960 Brecht
Tel : 03 217 11 55
fmartens@initial-textiles.be
www.initial-textiles.be

Initial maakt deel uit van de Rentokil Initial groep. Als marktleider in België en Luxemburg bieden we zelfstandigen, kmo's en multinationals een totaalservice aan op vlak van verhuur en onderhoud van werkkledij, sanitaire hygiëne, schoonloopmatten en linnengoed. Initial levert een volledig dienstenpakket dat perfect is afgestemd op de wensen van de klant. Initial stelt 1400 mensen tewerk en realiseert een jaarlijkse omzet van ¤ 95.000.000.

URL: http://www.initial-textiles.be