NPS/VARA/VPRO

19 juni 2007

PERSBERICHT NPS/VARA/VPRO

Politieke kleur speelt geen rol bij discontinueren column Livestro in Buitenhof

In reactie op de column van de heer Joshua Livestro in de Telegraaf van vandaag 19 juni 2007, naar aanleiding van het niet continueren van zijn bijdrage aan het programma Buitenhof, laten de NPS, VARA en VPRO het volgende weten:

Het programma Buitenhof is een co-productie van de NPS, VARA en de VPRO.

De columns van de heer Livestro worden in het nieuwe seizoen niet voortgezet. Televisiecolumns vereisen een specifieke kwaliteit en helaas voldeden de columns van de heer Livestro niet aan de door Buitenhof gewenste kwaliteit. Buitenhof kent een rijke traditie aan columnisten, die voor kortere dan wel langere termijn aan het programma verbonden waren (Herman Philipse, Ronald Plasterk, Paul Cliteur, Anton Zijderveld en Désanne van Brederode). Overwegingen van een politieke kleur hebben nooit een rol gespeeld.

De heer Livestro is uitgenodigd als columnist voor een periode van vier maanden tot het einde van dit seizoen. Bij wederzijds welbevallen zou een langere samenwerking mogelijk zijn. Daar was de heer Livestro van op de hoogte. In de afgelopen periode is doorlopend het kwaliteitsaspect aan de orde geweest. Buitenhof betreurt het, dat de heer Livestro op deze manier zijn ongenoegen laat blijken.

Einde persbericht

Buitenhof
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Agnes Verweij

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.

Uitzending: zondagen 12.10-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtenden 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl