Gemeente Beek


Zomersproetjes

een zomerse speurtocht naar de zon

in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 20 juni 2007

Op woensdagmiddag 20 juni a.s. kunnen alle kinderen van 7 tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, de natuurspeurderstocht Zomersproetjes uitvoeren.
Deze activiteit begint in centrum Plinthos en gaat vervolgens verder in het natuurgebied Daniken.

schaduwstok_tijd_bepalen.jpg juiste_richting_bepalen.jpg

In centrum Plinthos kom je helemaal in de juiste, zomerse stemming. Je kunt hier prachtige zomerbloemen van dichtbij bekijken, enkele zonnige spelletjes spelen en het gebruik van het kompas oefenen. Want als je buiten de speurtocht gaat lopen moet je zelf met het kompas en een windroos de juiste route bepalen. Dit staat duidelijk beschreven in het speurdersboekje Zomersproetjes. Alles wat je verder nodig hebt voor deze tocht zit in een handige speurderstas. De speurtocht duurt ongeveer een uur en na afloop staat er in een frisse verrassing in centrum Plinthos voor je klaar.
Deelname kost 1,- per kind. Vooraf aanmelden door op dinsdag, woensdag of donderdag te bellen met: 046 475 84 23 of via e-mail: info@cnme-wm.org.

Centrum Plinthos te Schinnen, vlakbij Geleen, bereiken met:
* Openbaar vervoer
Vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken 1.

* Eigen vervoer
A76 afslag Geleen-Beek; richting Munstergeleen/Schinnen; na spoorwegovergang 2e straat re, Daniken; na 200 m aan de linkerkant, parkeren voor de gerestaureerde steenfabriek.