Haagse Hogeschool

Werkgevers en ICT'ers in spé vinden elkaar in Café Duaal

Leren en Werken tegelijk? Op woensdag 20 juni 2007 ontmoeten werkgevers, werknemers en studenten uit de sector ICT elkaar in Café Duaal ICT op De Haagse Hogeschool. Gemeenschappelijk doel: het matchen van werkgevers aan toekomstig personeel.

Duaal studeren is een combinatie van leren en werken waarbij een student/werknemer direct vanaf zijn eerste studiejaar vier dagen per week bij een vaste werkgever in dienst is en één dag per week op mbo of hbo niveau studeert. Een duaal traject biedt uitkomst wanneer iemand verder wil leren maar tegelijkertijd de financiële zekerheid van een vaste baan wil behouden. De verbinding tussen theorie en praktijk is voordelig. Zo kan alles wat in theorie geleerd wordt direct in praktijk worden gebracht. Bovendien kan een duaal traject gestart worden met een procedure waarin in kaart wordt gebracht over welke kennis en vaardigheden iemand al beschikt, zodat in de opleiding geen overbodige onderdelen gevolgd hoeven te worden. Ook de werkgever geniet verschillende voordelen. Zo kan een bedrijf, met behulp van duale trajecten, vacatures vervullen met potentiële werknemers die binnen het eigen bedrijf worden opgeleid. Daarnaast zijn er ook fiscale voordelen die een duaal traject voor de werkgever interessant maken.

In Café Duaal koppelen ICT bedrijven hun openstaande vacatures op mbo- en hbo niveau aan de CV's van werknemers, werkzoekenden en studenten. Aan de hand van deze CV's maakt de werkgever een eerste selectie waarna persoonlijk kennis kan worden gemaakt met zijn of haar potentiële werknemer. Na deze kennismaking kunnen werkgever en werknemer in spé in overleg, een verkorte sollicitatie in gang zetten. Zo worden er deze avond daadwerkelijk vacatures vervuld en opleidingen gestart! Ook zijn er in Café Duaal volop mogelijkheden om extra informatie te verkrijgen over de verschillende mogelijkheden van duale opleidingen en de zogenoemde leerwerktrajecten. Geïnteresseerden worden woensdag 20 juni om 18:00 verwacht op De Haagse Hogeschool en kunnen zich voor uiterlijk 15 juni aanmelden via info@regioregisseur.nl.

Café Duaal ICT is een initiatief van de Mondriaan onderwijsgroep, De Haagse Hogeschool en de Regioregisseur in samenwerking met het CWI, Randstad Rentree en Leren & Werken regio Den Haag. Voor eventuele vragen over Café Duaal ICT kunt u contact opnemen met de Regioregisseur: 070-455 88 35.