Gemeente Boekel


Interactieve bijeenkomst "De toekomst voorzien"

De gemeente nodigt alle inwoners van Boekel uit voor de interactieve bijeenkomst
De toekomst voorzien op woensdag 20 juni a.s. van 19.00 22.00 uur in Gemeenschapshuis Nia Domo, Sint Agathaplein 6 te Boekel.

Doel van de bijeenkomst is om met elkaar te bespreken hoe Boekel een levendig dorp blijft en er in de toekomst een goed en adequaat niveau van voorzieningen en dienst behouden blijft. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten

Verdwijnende voorzieningen en verbouwing Nia Domo Al jaren verdwijnen steeds meer diensten en voorzieningen uit de dorpen naar de grote kernen en de stad; dit gebeurt ook in Boekel. De landelijke trend is dat dit proces nog verder door zal gaan. Tegelijkertijd hebben steeds meer mensen, zoals ouderen, mensen met een beperking en gezinnen met jonge kinderen, behoefte aan voorzieningen dichtbij huis. De toenemende vergrijzing zal deze behoefte alleen maar versterken.
De gemeente Boekel wil dit proces niet leidzaam afwachten, maar starten met een discussie over het voorzieningen- en dienstenniveau in Boekel: hoe houden we Boekel levend?

Er zijn nieuwe kansen om ervoor te zorgen dat Boekel een levendig dorp blijft: gemeenschapshuis Nia Domo gaat verbouwen en wij willen met u kijken of het Nia Domo een rol kan spelen in het behouden van een adequaat diensten- en voorzieningenniveau in Boekel, mede bezien in het licht van de WMO.

De gemeente en het bestuur van Nia Domo willen graag van u als inwoners van Boekel horen hoe het Nia Domo een rol kan vervullen als centrale ontmoetingsplaats als overdekt dorpsplein.

Wat kunt u verwachten?
De vragen die op 20 juni centraal staan, zijn:

- Wat moet er in Boekel behouden worden en veranderen, zodat Boekel over 10 jaar een dorp is waar ouderen, mensen met beperkingen en gezinnen goed kunnen wonen?

- Hoe ziet een levendig dorpsplein eruit, en wie ontmoet u daar?
- Wat biedt het nieuwe dorpsplein voor ouderen, mensen met beperkingen, en jonge gezinnen?

U krijgt een toelichting door wethouder mevrouw H. van Boxtel en een inspirerend verhaal over trends en ontwikkelingen op het platteland. Daarna bent u aan het woord. Wij zijn zeer benieuwd naar uw ervaringen en ideeën en vragen van u dan ook een actieve bijdrage aan de discussie.

Nia Domo in de steigers
Deze bijeenkomst is een onderdeel van het project Nia Domo in de steigers. Dit project wordt uitgevoerd door twee externe adviseurs van PON en MOVISIE. In mei en juni zijn interviews afgenomen bij huidige en potentiële gebruikers van het Nia Domo. Op 6 juni vindt er een brede discussie over het voorzieningen- en dienstenniveau in Boekel plaats met verschillende relevante organisaties op het brede WMO-terrein van zorg, wonen en welzijn.

Wij zien uit naar een inspirerende discussie op 20 juni a.s.

Met vriendelijke groet,
mevrouw drs. H.M.W. van Boxtel Arts
wethouder gemeente Boekel