Politie Hollands Midden

Datum: 8 juni 2007

Gezocht: mensen die willen bijdragen aan de veiligheid op straat!

Politie Hollands Midden is op zoek naar gemotiveerde politievrijwilligers die naast hun gewone baan op een bijzondere manier iets voor de samenleving willen betekenen.

Afwisselende functie

De politievrijwilliger surveilleert samen met de beroepsfunctionarissen op straat, waar zij van alles tegen kunnen komen, van verkeersongelukken tot zakkenrollers. De vrijwilliger ondersteunt ook bij speciale activiteiten zoals verkeerscontroles en bijzondere evenementen waaronder sportwedstrijden, jaarmarkten en kermissen. De vrijwilliger draagt bij aan de veiligheid op straat en kan vanuit haar eigen werkachtergrond en levenservaring de politieorganisatie bijstaan.

Professionele opleiding

De vrijwilliger gaat uiteraard niet zo maar de straat op. Hij/ zij krijgt een professionele (avond)opleiding van ongeveer 3 jaar (gemiddeld één avond per week). Dit is dezelfde opleiding als een beroepsagent volgt om surveillant te worden. Hierbij wisselen studeren en werken in de praktijk elkaar af. Na de opleiding is het niveau van politiesurveillant bereikt. De vrijwilliger beschikt dan over precies dezelfde bevoegdheden als een beroepssurveillant. Uiteraard biedt het korps de politievrijwilligers de mogelijkheid om door te studeren en zich te specialiseren in een bepaald vakgebied.

Werken in een hecht team Hij/ zij beschikt over minimaal een diploma VMBO-B. Is flexibel, hulpvaardig en is graag op een bijzondere wijze onder de mensen. De vrijwilligers dienen een goede conditie te hebben en goed de Nederlandse taal te beheersen. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal 240 uur per jaar inzetbaar zijn. De uren zijn met het team waaraan de vrijwilliger wordt toegewezen bespreekbaar.

De vrijwilliger ontvangt een bescheiden jaarlijkse uitkering, een urenvergoeding en een kledingtoelage. Maar de meeste vrijwilligers doen het niet voor het geld, maar voor de zinnige bijdrage aan de samenleving. De vrijwilligers komen in een vast politieteam te werken, waar de ervaring is dat zij met open armen worden ontvangen.

Wilt u zich ook inzetten voor een veilige samenleving? Wilt u meer weten over hoe u zich kunt inzetten voor een veilige samenleving, kom dan op woensdag 20 juni langs op de informatieavond in Gouda of dinsdag 3 juli in Noordwijk. U kunt zich aanmelden door te bellen met 070-4244545.

--- noot voor de redactie/

Politie Hollands Midden