Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 11 juni 2007

Persbericht

Uitgifte 25 bouwkavels Middelveen IV
in Zuidwolde

Gemeente De Wolden gaat 25 bouwkavels uitgeven in Middelveen IV in Zuidwolde. De gronden worden uitgegeven voor de bouw van 23 vrijstaande woningen en 2 twee-onder-één-kap woningen. Op dinsdag 19 juni 2007 wordt er, om 19.30 uur in Zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, een informatieavond voor belangstellenden georganiseerd.

Belangstellenden voor een kavel kunnen vanaf 20 juni ook een informatiebrochure afhalen van het gemeentehuis. Door het invullen van het in de brochure opgenomen inschrijfformulier meldt men zich aan voor de loting. Alle inschrijvers die aan het in de gemeente De Wolden geldende gronduitgiftebeleid voldoen, mogen deelnemen aan de loting. Aanmelden kan tot 6 juli 12.00 uur.

Gronduitgiftebeleid

Het gronduitgiftebeleid voor de betreffende kavels houdt in dat bouwgrond wordt uitgegeven aan inwoners die gedurende vijf jaar onafgebroken in de gemeente De Wolden woonachtig zijn en/of economisch gebondenen. Onder economisch gebondenen wordt verstaan personen die in een vast dienstverband voor tenminste achttien uren per week werkzaam zijn in de gemeente.

Bovendien wordt bouwgrond uitgegeven aan gegadigden die tijdelijk en uitsluitend vanwege studie buiten de gemeente woonachtig zijn geweest en zich binnen de gemeente De Wolden als starter komen vestigen.

Gegadigden die voldoen aan één van de hierboven aangehaalde categorieën en de daarbij behorende criteria komen desondanks niet voor een bouwterrein in aanmerking indien het korter dan tien jaar geleden is dat men een kavel in enig bestemmingsplan gelegen binnen de gemeente heeft gekocht.

Belangstellenden zijn dinsdag 19 juni 2007 van harte welkom bij de informatiebijeenkomst.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378 239.

---- --