Universiteit van Tilburg

Persbericht
Persbericht Archive Search Universiteit van Tilburg 11 juni 2007

Prominentencollege voor studiekiezers Geesteswetenschappen

Directeur popcentrum 013 en Gebroeders Meester in Grote Vragen Ochtend

Op woensdag 20 juni organiseert de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg een Grote Vragen Ochtend voor studiekiezers die geĂŻnteresseerd zijn in communicatie, cultuur, filosofie en religie. De ochtend wordt opgeluisterd met een prominentencollege door Guus van Hove, directeur van het popcentrum 013, de gebroeders Meester (twee eeuwig kibbelende en filosoferende broers) en Kees Scheepens, directeur van Scheepens Reclame Adviseurs.

De "gastdocenten" spreken over hun eigen ervaringen met studie en loopbaan. Een panel van studie-adviseurs, studenten en docenten zal een terugkoppeling maken van hun ervaringen naar de opleidingen van de Faculteit Geesteswetenschappen. Verder komen op de Grote Vragen Ochtend vragen aan de orde als: waar komen afgestudeerden in de communicatie, cultuur, filosofie en religie na hun studie terecht? Met wat voor thema's houden zij zich bezig? Welke thema's uit het werkveld van een communicatiestrateeg of een filosoof komen terug in de opleiding Communicatie of Filosofie? Wat voor baan heeft een cultuurdeskundige en met welke grote vragen houdt een religiewetenschapper zich bezig?
Tijdens de lunch is er een informatiemarkt. Hier kunnen studiekiezers terecht met al hun vragen over de bachelor en master opleidingen, maar ook over studeren aan de universiteit of Tilburg als studentenstad. Na de lunch is er een Lagerhuisdebat waarin docenten in debat gaan over actuele thema's. Parallel aan het debat vindt er een mastervoorlichting plaats.

Noot voor de pers
De Grote Vragen Ochtend wordt gehouden van 10.15-14.00 uur in de black Box van het Esplanade Building van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 te Tilburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Femke Wieme, voorlichter Faculteit Geesteswetenschappen (013 466 3357, F.G.Wieme@uvt.nl) of drs. Loes Jongen, voorlichter Faculteit Geesteswetenschappen (013 466 33 57, L.M.Jongen@uvt.nl), of kijken op www.uvt.nl/grotevragen.

UvT Persbericht