Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 juni 2007

Fontys Dansacademie - Voorstelling Opleiding Theaterdans Uitvoerend

Ter afsluiting van het studiejaar wordt door studenten van het derde jaar van de Opleiding Theaterdans Uitvoerend van de Fontys Dansacademie een avondvullende voorstelling getoond. Te zien op 20 juni in Theater Plaza Futura in Eindhoven, op 21 juni in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk en op 22 juni in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. In deze voorstelling is het werk te zien van de drie afstudeerrichtingen; Danstheater - Jazz/Urban Dans - Moderne Dans.

De dansproducties zijn gemaakt door choreografen vanuit verschillende segmenten van dans. De choreografen zijn de uitdaging aangegaan om, vanuit hun eigen cultuur, visie en ideeën over dans en choreografie met de jonge dansstudenten te werken en te zoeken naar theatrale vormgeving. Het resultaat is te zien in een bijzondere voorstelling waarin de diversiteit van dans zichtbaar wordt.

De derde jaars studenten modern dansen Fragmenten uit 'Kaminari' een choreografie van Cesar Moniz (Lissabon). Deze choreograaf werd geïnspireerd door de ontmoeting van de Portugese en Japanse cultuur; 'Kaminari seeks to express a spiritual harmony, emphasizing the need for a balanced view of life. Valuing peace, happiness and respect for nature and each other, calling on the audience to share in the enjoyment of the motion, music and visual imagery and to leave the auditorium in an uplifted frame of mind'. (april 2007, Cesar Moniz). De moderne dans studenten zijn verder te zien in de choreografie 'Undressed' Inside, Outside van Raymond Esterhuizen. Raymond die als vaste docent-choreograaf verbonden is aan de Fontys Dansacademie laat in deze choreografie de veelzijdigheid van moderne dans zien.

De studenten van de afstudeerrichting Jazz/Urban Dans presenteren de Choreografie 'Zoom' van de Amerikaanse choreografe Pattie Obey (U.S.A./Amsterdam) en zijn te zien in een choreografie van Manu Accard (Zwitserland) die een ontmoeting maakte tussen jazz en urban dance.

Pia Meuthen choreografeerde in samenwerking met Barbara Mullin "Here / after" voor de derde jaars studenten Danstheater. Pia is een aantal jaren geleden afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie en heeft inmiddels een aantal choreografieën op haar naam staan zoals; ' Unmade Beds' waarvoor zij door de Dansjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties genomineerd werd voor De Zwaan seizoen 2004/2005. Deze studenten dansen verder een choreografie die gecreëerd is door de eigen docent-choreograaf Eddy Becquart.

Voor meer informatie kijk op www.fontys.nl/dansacademie.

////////////EINDE PERSBERICHT////////////



Ingezonden persbericht