KNHS


Oranje team voor Super League Rotterdam bekend
12 juni 2007

Nederlandse equipe gaat voor de zege

ERMELO/ROTTERDAM (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft besloten aan het winnende team van de Samsung Super League wedstrijd in Sankt Gallen voor het CHIO in Rotterdam van 20 tot en met 24 juni één combinatie toe te voegen en dat wordt Ben Schröder (Tubbergen) met BMC Rubert R, die afgelopen weekeinde de Grote BMC Prijs, het hoofdnummer van Outdoor Gelderland, wist te winnen.

Aan de start van de vierde wedstrijd in het kader van de Samsung Super League komen voor Nederland aan de start: Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin, Ben Schröder (Tubbergen) met BMC Rubert R, Vincent Voorn (Evertsoord) met Audis Alpapillon Aramanie en Albert Zoer (Echten) met Okidoki. "Ik denk met deze vijf combinaties in de sterkst mogelijke samenstelling naar Rotterdam te vertrekken", zegt Rob Ehrens, die nog geen duidelijkheid kan en wil geven wie is aangewezen als reserve. "Dat is afhankelijk van een paar factoren, waarover ik op de donderdag voorafgaande aan de Samsung Super League wedstrijd op vrijdag 22 juni duidelijkheid denk te krijgen. Maar de paarden en ruiters zijn in vorm, ik heb er alle vertrouwen in dat wij in Rotterdam een topprestatie neer gaan zetten". Het Oranje kwartet werd in La Baule zesde, in Rome zevende en zegevierde in Sankt Gallen. Daardoor is Nederland opgeklommen naar de derde plaats in het tussenklassement, met een minieme achterstand op de Zwitsers, die tweede staan achter Duitsland. Met het voordeel van een thuiswedstrijd moet dit Nederlandse team in staat worden geacht om het succes van Sankt Gallen te herhalen.

Na in Mierlo de Nederlandse titel te hebben gewonnen reed Angelique Hoorn in La Baule voor Nederland en noteerde na een foutloze ronde een knullige pechfout op de sloot in de tweede manche. In Sankt Gallen reed de blonde amazone met Blauwendraads O'Brien dubbel foutloos, een prestatie die alleen werd geëvenaard door Cöster met Christian Ahlmann.
Gerco Schröder, lid van het in Aken goud winnende team, heeft het met Eurocommerce Berlin rustig aan gedaan. Lichte wedstrijden rijden in La Baule, iets pittiger in Madrid en toen was de machtige schimmelhengst weer in vorm, en het is dat deze combinatie een strafpunt kreeg voor de het overschrijden van de tijd in de tweede ronde van de landenwedstrijd in Sankt Gallen, anders had deze combinatie zich ook bij het duo dubbel foutloos kunnen voegen.
Vincent Voorn debuteerde in La Baule in het Oranje kwartet dat actief is in de Samsung Super League. Na een verrassende foutloze eerste ronde viel Voorn in de tweede manche terug, maar in Rome revancheerde hij zich met Gestion Priamus Z door na de eerste manche met één foutje te hebben afgesloten in de tweede foutloos te blijven. Voor Albert Zoer begon het seizoen met een tegenslag. Okidoki had na afloop van de eerste buitenwedstrijd een lichte koliekaanval, waardoor Zoer besloot om La Baule aan zich voorbij te laten gaan. Ook in Rome kwam hij niet aan de start, maar in Sankt Gallen wel. Daar droeg de Drentse ruiter, die in de tweede ronde foutloos bleef nadat hij in de eerste ronde voor het weg te strepen resultaat had gezorgd, een waardevol steentje bij aan de Nederlandse zege. Voor Ben Schröder met BMC Rubert R is Rotterdam de tweede wedstrijd waarin hij in het Nederlandse team zit. Zijn eerste wedstrijd was de Samsung Super League wedstrijd in Rome, waarin zij in de eerste ronde foutloos bleven en in de tweede manche één balkje uit de ondersteuning tikten. Tijdens het indoorseizoen hadden Ben en BMC Rubert R al laten zien waartoe zij in staat waren, met tweede plaatsen in de Grote Prijzen van Jumping Amsterdam, Aarhuis en Indoor Brabant. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Mierlo viel deze combinatie met een vierde plek net buiten de podiumplaatsen. In De Steeg, tijdens Outdoor Gelderland, was Ben Schröder met BMC Rubert R in de barrage van de Grote Prijs de snelste en won.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Tussenstand Samsung Super League 2007, na 3 wedstrijden:


1) Duitsland - 21,75

2) Zwitserland - 14,75

3) Nederland - 14

4) België - 13,75

5) Groot-Brittannië - 11

6) Frankrijk - 9,75

7) USA - 7

8) Zweden - 5,50

Voor meer informatie zie: www.chio.nl