Gemeente Bussum

Praat mee over de Wmo

Op woensdag 20 juni aanstaande organiseren de gemeenten Bussum en Naarden een discussieavond over de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De Wet maatschappelijke ondersteuning draait om u. Om meedoen. Iedereen moet aan de samenleving kunnen deelnemen, ongeacht leeftijd, economische positie of beperkingen. U kunt nu meepraten over de manier waarop Naarden en Bussum hieraan invulling gaan geven.

Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Een wet waar iedereen mee te maken kan krijgen en die een groot aantal onderwerpen over wonen, welzijn en zorg omvat. De uitvoering van de wet is een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Discussieavond

Er wordt gewerkt aan een vierjarig beleidsplan Wmo, dat eind dit jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. We willen graag dat u meedenkt over de invulling van dat plan, zodat de nieuwe wet optimaal op u van toepassing is. De discussieavond wordt gehouden op woensdagavond 20 juni van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Bussum.

Gezamenlijk

De gemeenten Naarden en Bussum organiseren deze discussieavond samen. Dat is omdat Naarden en Bussum op veel onderdelen van de Wmo samenwerken. Uw bijdrage als inwoner van Naarden of Bussum kan voor beide gemeenten waardevol zijn of juist specifiek gelden voor de lokale omstandigheden in één gemeente of wijk.

Meedoen is meedenken

Wilt u de discussieavond bijwonen? U kunt zich aanmelden bij Natasja Kemp, tel. (035) 692 87 06 of e-mail: wmonaardenbussum@bussum.nl. Wij sturen u dan meer informatie over het programma en de prestatievelden. Wij hopen op 20 juni veel inwoners te begroeten. Uw mening wordt zeer op prijs gesteld!