Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Eindhoven, 8 June 2007

Congres Domotica in de zorgomgeving

Op woensdag 20 juni aanstaande presenteert Brainport het programma Zorg & Technologie Connected Client, Connected Patient tijdens het congres Domotica in de zorgomgeving in het Evoluon te Eindhoven. Dit congres organiseert Brainport in samenwerking met Smart Homes, het nationale kenniscentrum voor domotica en slim wonen.

Doelstelling van het Brainportprogramma Zorg & Technologie is innovaties in de zorg te stimuleren op het snijvlak van zorg en technologie, organisaties met elkaar te verbinden en schaalvoordeel te bereiken. Vanuit een vijftigtal projecten, ook grensoverschrijdend, ontstaan nieuwe producten, services en werkwijzen in de zorg, waardoor werkgelegenheid in de regio wordt gecreëerd. Connected Client, Connected Patient is ontwikkeld door een Brainport klankbordgroep met vertegenwoordigers uit zorginstellingen, bedrijfsleven, patiëntenorganisaties, overheid en onderwijs. Dat kan onder andere door het introduceren van nieuwe efficientere werkwijzen, oplossingen in domotica en het beter gebruik van (gezamenlijke) informatie en datanetwerken.

Met het programma wordt antwoord gegeven op de huidige uitdagingen in de zorgomgeving: de zorgkosten stijgen (betaalbaarheid) en er dreigt een kloof tussen zorgvraag en -aanbod (bereikbaarheid). Oorzaken zijn vergrijzing, ontgroening, toename chronische zieken en de toename van alleenstaanden. De patiënt, die 'klant' wordt, wil daarbij ook nog eens op maat bediend worden.

Doel van het programma is het verbeteren van het innovatieklimaat in de zorg, het vergroten van draagvlak en samenwerking en een brede uitrol van succesvolle innovaties in Nederland. Tijdens het congres wordt de Brainport Healthcare Innovation Award gelanceerd. Een prijs die vernieuwingen op het gebied van Zorg en Technologie stimuleert.

Het congresprogramma in het Evoluon bestaat uit een plenair ochtenddeel en een parallelprogramma in de middag. Het programma start om 9.30 uur en wordt afgesloten om 18.00 uur. (Zie bijgesloten programma)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met C. Weijma, Manager Communicatie Brainport weijma@brainport.nl tel. 040-2649990 Informatie over Brainport via www.brainport.nl

Over Brainport
Brainport vormt, als spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt, een Europese toptechnologieregio van formaat. Bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid werken nauw samen om deze concurrentiepositie verder te versterken. Dat is belangrijk voor de economie van Nederland en voor de bewoners en bedrijven in Brainport. Projecten binnen de gebieden 'People, Technology, Business en Basics' richten zich op concrete resultaten door en voor ondernemers, één van de sleutels tot succes.

---- --