Gemeente Zoetermeer

Ouderen schilderden jeugdherinneringen, wethouder Edo Haan opent expositie

Wethouder Edo Haan opent woensdag 20 juni om 10.00 uur in het Stadhuis een expositie met de naam Herinnering is leven, een schilderproject voor en door Zoetermeerse ouderen.

De opening vindt plaats voor de Raadzaal, ingang Markt 10.

De expositie is te bezichtigen van maandag 18 juni t/m vrijdag 6 juli 2007 op drie locaties: in de publiekshal van het Stadhuis, de Openbare Bibliotheek (Stadshart), het Regionaal Expertise Centrum, een locatie van Vierstroomzorgring.

In het najaar van 2006 hebben vier groepen Zoetermeerse ouderen deelgenomen aan zes lessen schilderen met textielverf op doek. Iedere les kregen de cursisten een ander onderwerp als leidraad, om in gedachten mee terug te gaan naar hun jeugdjaren. Deze aanpak leidde vaak tot levendige gesprekken en zeer kleurrijke schilderijen. Onderwerpen als: zelfportret als kind, muziek, lievelingsbloem, je mooiste cadeau, waren voor de cursisten een ware bron van inspiratie.

Het project is een idee van de beeldend kunstenaars Karolien Helweg en Ruben La Cruz, die ook de uitvoering voor hun rekening namen. De lessen vonden plaats op vier locaties van Vierstroomzorgring, tevens de organisator van de cursus.

De gemeente ondersteunde het project vanuit het Actieplan Sociale Cohesie, dat wil stimuleren dat mensen actief deelnemen aan de samenleving.