Project De Maaswerken


Start proef met nieuw materiaal fietsgedeelte tijdelijke brug in Weurt

Maastricht, 18 juni 2007. Eind deze week/begin volgende week (tussen 20 en 27 juni) start een proef met een nieuw rubbermateriaal op het fietsgedeelte van de tijdelijke brug. De test wordt uitgevoerd op de opritten aan beide zijden van de brug. Op een recht gedeelte wordt over een lengte van ongeveer anderhalve meter het proefmateriaal aangebracht. De proef moet uitwijzen of het bestand is tegen de druk van het fietsverkeer en tegen de weersomstandigheden. Na twee weken besluit de aannemer of dit rubberen materiaal voor de resterende tijd van de werkzaamheden voldoet.

De afgelopen maanden is gebleken dat de aangebrachte matten op het fietsgedeelte snel slijten. Daarom wordt gezocht naar duurzamer materiaal. De werkzaamheden aan de bruggen over de sluis duren tot begin 2008. Dan worden de omleidingroutes opgeheven en kan het verkeer weer via de bruggen over de sluis.

Verhogen bruggen over sluis Weurt

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via twee tijdelijke bruggen; één voor voetgangers en fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer. l