Gemeente Oldenzaal


Dag van Cultuur

gepubliceerd op : 19-6-2007

Op woensdag 20 juni aanstaande wordt de Dag van Cultuur gehouden. De gemeente Oldenzaal heeft ervoor gekozen het culturele veld en andere belangstellenden te betrekken bij het te vormen cultuurbeleid. De Dag van Cultuur is opgezet als een culturele ontmoeting waarin gelegenheid is ideeën, opvattingen en suggesties mee te geven voor de verdere uitwerking van het cultuurbeleid, maar vooral ook om elkaar te inspireren!

Om 12.30 uur verzamelen de 70 deelnemers zich in Stadstheater de Bond, waar wethouder Termijtelen om 13.00 uur de aanwezigen welkom heet en uitleg geeft over het doel van deze middag. Aansluitend zal de heer Odding, adviseur van musea en directeur van het Nationaal Glasmuseum en Glascentrum in Leerdam, een prikkelend toekomstbeeld schetsen van cultuur in Oldenzaal.
De deelnemers gaan vanaf 14.00 uur in groepen uiteen om aan de hand van de volgende thema's te praten over het toekomstige cultuurbeleid. Dit zal in de vorm van rondetafelgesprekken plaatsvinden in de diverse culturele instellingen in de Marktstraat in Oldenzaal. Iedere deelnemer kan over twee van de hierna genoemde zes thema's meepraten:
- Podiumkunsten

- Cultureel erfgoed en cultuurtoerisme

- Amateurkunst

- Communicatie en evenementen

- Cultuureducatie

- Beeldende kunst en vormgeving

Deze zes speerpunten van beleid vragen om nadere uitwerking. De gemeente is van plan deze gestalte te geven in de vorm van concrete actieprogramma's. Voor elk beleidsthema komt een actieprogramma. Samen met de kadernota Cultuurbeleid moeten de actieprogramma's het nieuwe cultuurbeleid van Oldenzaal gaan vormen.
Tussen 16.30 en 17.00 uur zal na een korte terugblik op de middag de afsluiting plaatsvinden bij de Groote Sociëteit.