Persuitnodiging

19.06.2007 / 15:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anya terpstra acompania

Anya terpstra acompania

persuitnodiging : Uitreiking rapportages scheepsbrand Velsen

Naar aanleiding van de scheepsbrand op de vistrawler Willem van der Zwan in Velsen-Noord die ontstond op 30 januari 2007, heeft het COT Instituut voor Veiligheids en Crisismanagement een evaluatierapport opgesteld. Dit in opdracht van de colleges van de gemeenten Velsen en Beverwijk evenals de directie van de Hulpverleningsdienst Kennemerland.

Deze rapportage wordt op woensdag 20 juni 2007 om 17.45 uur uitgereikt aan de voorzitter van het dagelijks bestuur van de HulpverleningsDienst Kennemerland, dhr. mr.B.B. Schneiders (burgemeester van Haarlem). De uitreiking vindt plaats in het stadhuis van de gemeente Velsen Dudokplein 1 in IJmuiden.

Bij deze persbijeenkomst zullen aanwezig zijn:
Dhr. B.B. Schneiders voorzitter van het dagelijks bestuur van de HulpverleningsDienst Kennemerland.
Dhr. P.A.G Cammaert Burgemeester van de gemeente Velsen Mevr. F. Ravestein Burgemeester de gemeente van Beverwijk Dhr. E.R. Muller Directeur COT

De onderzoeksvragen richtten zich op de alarmering, de opschaling, de interne communicatie/ informatievoorziening; de externe communicatie/informatievoorziening (bevolking, pers en overige instanties) en de (inter-)regionale coördinatie van de crisisbeheersing

Het onderzoek naar de technische brandbestrijding van het schip maakt onderdeel uit van het COT rapport en is uitgevoerd door het NIFV, Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid.

.
Gelijk met het COT- rapport wordt ook het rapport over de vergunningverlening en handhaving openbaar. Beide rapporten zullen worden uitgereikt voorafgaande aan de persconferentie op woensdag 20 juni 2007 in het stadhuis van Velsen.

Vanaf 16.30 uur bent u welkom in het Stadhuis van Velsen. Het inlezen van de stukken is mogelijk tussen 16.45 uur en 17.45 uur. De uitreiking van het COT rapport is gepland om 17.45 uur.

Direct aansluitend is er tijdens een persbijeenkomst de gelegenheid tot het stellen van vragen tot uiterlijk 18.30 uur.

Het is niet mogelijk om de rapporten eerder onder embargo te verkrijgen.

Indien u bij deze uitreiking en de persbijeenkomst aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht zich voor woendag 20 juni - 15.30 uur te melden via communicatie@velsen.nl.

Toegang tot deze persconferentie is alleen mogelijk op vertoon van uw perskaart.

Aansluitend zal op woensdag 20 juni om 19.30 uur in de Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk door het COT een presentatie gegeven aan bewoners en bedrijven die getroffen zijn door de gevolgen van de brand.