Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 20 juni 2007

In Pdf (2,5 Mb) en in tekst


· Besluiten dagelijks bestuur


· Aanvragen bouwvergunningen


· Aanvraag kapvergunning


· (Brom)fietsparkeren rond het Zuidplein? Doe het goed!


· Charlois Magazine verspreid


· De prijswinnaars!


· 2e fase werkzaamheden Putselaan


· Lionel Martijn feliciteert groentenboer


· Beraadslaging in Theater Zuidplein
---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan de Onze Lieve Vrouwe van Lourdesparochie voor het plaatsen van een vuurpot op het kerkplein aan de Slinge 775 in verband met de Nacht der Kerken op zaterdag 23 juni 2007 van 18.00 uur tot 23.00 uur (besluit 13 juni 2007);

2. aan mevrouw S. das Fontes Alves voor het plaatsen van een partytent (10x5 mtr.) in de voortuin en op het trottoir in de Herkingenstraat 33 en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op vrijdag 29 juni 2007 van 17.00 uur tot 23.00 uur in verband met de viering van het huwelijk (besluit 13 juni 2007);

3. aan Opzoomeren Frans Bekkerstraat voor het houden van kinderspelen, bakken van pannenkoeken, gebruiken geluidsinstallatie in de Frans Bekkerstraat en voor het afsluiten van de Frans Bekkerstraat (het gedeelte vanaf de Slotboomstraat tot de Boergoensevliet) op zaterdag 16 juni 2007 van 10.00 uur tot 20.00 uur in verband met Opzoomeractiviteiten (besluit 13 juni 2007).

Positief geadviseerd:


1. aan Team Horeca en Evenementen gemeente Rotterdam ten aanzien van het afgeven van een verklaring van geen bezwaar aan LuchtReiziger Ballonvaarten voor het vijf keer per jaar oplaten van een heteluchtballon in het Zuiderpark op het voormalige terrein van Zwart-Wit 28 aan de Oldegaarde 21 (besluit 12 juni 2007)

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van de woningen aan de Moerkerkestraat 148/150. Het is de bedoeling de twee panden samen te voegen en in het pand de volgende functies te huisvesten: dagopvang voor verslaafden en buurtcentrum (besluit 4 juni 2007);

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van de entree van het onderwijsgebouw aan de Klaverstraat 44 (besluit 6 juni 2007)

Buiten behandeling gesteld:


1. het verzoek voor het wijzigen van het soort gebruik van het pand Schilperoortstraat 45A-47C van kantoorruimte naar kinderopvang (op verzoek van de aanvrager) (besluit 24 mei 2007).

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning verleend:


1. voor het splitsen van het eigendomsrecht op de panden Dordtselaan 151 en 153. Het is de bedoeling de panden, bestaande uit zes woningen en twee bedrijfsruimtes, te splitsen in acht appartementsrechten (besluit 6 juni 2007).

Besluiten directeur Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond namens het dagelijks bestuur:

Besluit:


1. tot het goedkeuren van het geurreductieplan van Quacker Oats, Brielselaan 7. Hierin geeft Quacker Oats de maatregelen aan die zijn getroffen om de geuren die bij het productieproces vrijkomen te verminderen. (besluit 24 mei 2007).

Besluiten directeur Publiekszaken Rotterdam namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois:

Besluit:


1. tot het intrekken van het besluit d.d. 25 juli 2006 waarbij een gehandicaptenparkeerplaats is toegewezen op de Sint Janshaven, het
1^e gemarkeerde vak voor de hoofdingang nrs. 424/518 (besluit 12 juni
2007).

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het veranderen van de zolderruimte, Slotboomstraat 14 B;
2. voor het plaatsen van een dakkapel in de voor- en achterzijde, Eigelhorst 28;

3. voor het plaatsen van een dakkapel, Winterkoningstraat 5

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel.
489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 20 juni 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van een acacia staande in de voortuin Courzandseweg 49. Volgens aanvrager hangt de boom scheef over een deel van het huis en lijkt hij ziek;

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 4 juli 2007 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

(Brom)fiets parkeren rond het Zuidplein?

Doe het goed!

De deelgemeente Charlois gaat vanaf 1 juli 2007 strenger optreden tegen fout geparkeerde fietsen en bromfietsen in het Zuidpleingebied. Fietsen en bromfietsen die niet in de daarvoor bedoelde rekken of in de fietsenstalling staan, worden door Stadstoezicht verwijderd en zijn tegen betaling van de kosten terug te krijgen.

In de wijk Zuidplein komen dagelijks duizenden reizigers en bezoekers. Een deel van hen komt met de fiets of bromfiets. Dagelijks worden in het gebied daardoor honderden fietsen en bromfietsen geparkeerd op de trottoirs of in de bewaakte fietsenstalling. De deelgemeente Charlois heeft onlangs nog tientallen fietsenrekken erbij laten plaatsen. Toch komt het voor dat mensen hun fiets of bromfiets hinderlijk of gevaarlijk parkeren buiten de fietsenrekken. Al op 28 februari 2006 heeft het dagelijks bestuur van de Deelgemeente Charlois besloten dat parkeren buiten de fietsenrekken niet meer is toegestaan. Inmiddels wordt dit ook op borden in het gebied gemeld en wordt er sinds 1 mei
2007 aan verkeerd geparkeerde fietsen of bromfiets een waarschuwingslabel bevestigd. Op dit label wordt de fiets- of bromfietsbezitter er nog eens opmerkzaam op gemaakt dat alleen in de fietsenrekken mag worden geparkeerd en dat fout geparkeerde fietsen en bromfietsen worden verwijderd.

Om welk gebied gaat het?

Het gebied wordt begrensd door de Strevelsweg-westzijde, de Zuiderparkweg-noordzijde, de Gooilandsingel, het Zuidplein Laag, de Zuidenwijdsestraat en het Zuidplein zuidzijde.

Wettelijk kader

Artikel 5.1.11 van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam. Het college kan op de weg gelegen plaatsen aanwijzen waar het in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, dan wel ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, verboden is twee- of driewielige fietsen of twee- of driewielige bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan.

Handhaving

Vanaf 1 juli 2007 zullen verkeerd geparkeerde fietsen en bromfietsen door Stadstoezicht worden verwijderd. Na betaling van de kosten kunt u uw fiets ophalen.

Wat moet u doen of juist niet doen?

In het Zuidpleingebied mag u uw fiets of bromfiets uitsluitend parkeren in een fietsenrek of in de bewaakte fietsenstalling. Nogmaals: fout geparkeerde fietsen en bromfietsen worden verwijderd.

Charlois Magazine verspreid

Begin juni is het Charlois Magazine huis aan huis verspreid in de deelgemeente Charlois.

In het Magazine treft u een keur aan interessante onderwerpen uit en over de deelgemeente Charlois aan, zoals onder meer over de veiligheid op het Zuidplein, de invoering van cameratoezicht rond het gelijknamige busstation en op de Dordtselaan, het vernieuwde Zuiderpark, woningonderhoud en de Jeugd Kansen Zone. Verder bevat het Charlois Magazine een beknopte samenvatting van het Burgerjaarverslag
2006.

Met artikelen over onder meer North Sea Jazz, FollyDOCK EXPO en concerten in de Open Hofkerk laat Charlois zich van zijn culturele kant zien.

Heeft u het Magazine niet ontvangen dan kunt u zolang de voorraad strekt- een exemplaar afhalen bij het wijkgebouw, het activiteitencentrum of de bewonersorganisatie in uw buurt.

De prijswinnaars!

Tijdens de Zuiderparkdagen, op zaterdag 9 en zondag 10 juni jongstleden, is er voor kinderen een kleurwedstrijd en een puzzeltocht gehouden. Met beide kon een prijs worden gewonnen.

De Puzzeltocht is gewonnen door Robin (7 jaar), Nachtegaalplein 40 en Shanty (11 jaar), Heenvlietstraat 32.

De kleurwedstrijd is gewonnen door Vinesh (10 jaar) uit de Bruinissestraat 18c en Zienat (9 jaar) uit de Nachtegaalstraat 33A.

De prijswinnaars hebben inmiddels een verrassingspakket thuisgestuurd gekregen.


2^e fase werkzaamheden Putselaan

Maandag 11 juni is de tweede fase van de werkzaamheden op de Putselaan van start gegaan. In de eerste fase is de noordelijke rijbaan van de Putselaan en de kruising met de Maashaven aangepakt; nu dit klaar is, wordt de zuidelijke rijbaan onder handen genomen.

Maandag 11 juni is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden aan de zuidelijke rijbaan van de Putselaan, tussen Pretorialaan en de Maashaven O.z (fase 2). Deze duren drie weken. De rijbaan wordt dan nog niet afgesloten, maar het verkeer ondervindt wel enige hinder.

Het echte werk aan de zuidelijke rijbaan Putselaan begint op maandag 2 juli. Deze rijbaan is dan afgesloten voor al het verkeer. Ook het fietspad en trottoir worden opengebroken. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van ter plaatse omgeleide paden. Verkeer vanuit de Putsebocht kan in deze periode gebruik maken van de doorsteek Hillevliet / Putsebocht.

Contact

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of heeft u klachten of opmerkingen, bel dan tijdens kantooruren met mevrouw M. Toet via telefoonnummer (010) 489 34 58. U kunt ook een e-mail sturen naar putselaan@gw.rotterdam.nl.

Een hele prestatie! Al zestig jaar lang staat Dirk Verheij in zijn groenten- en fruitwinkel aan de Westduëlstraat 143. Hij begon op zijn 14^e en is inmiddels dus 74 jaar. Nog steeds is hij dagelijks in zijn winkel te vinden. Dagelijks bestuurder Lionel Martijn ging hem op vrijdag 15 juni jongstleden feliciteren

BeRAADslaging in Theater Zuidplein

Maandag 11 juni is door de deelraad de Voorjaarsnota behandeld. De Voorjaarsnota is een document waarin het Dagelijks Bestuur drie dingen doet.

Ten eerste vertelt het bestuur wat er de eerst vier maanden van 2007 is gebeurd in de deelgemeente maar ook in financieel opzicht. Ten tweede geeft het Dagelijks Bestuur aan wat zij verwacht dat er dit jaar nog gaat gebeuren. Ten derde, en dat is zeker niet het minste, geeft het bestuur aan hoe het eenmalig beschikbare middelen, in totaal
2,3 miljoen euro, wil besteden. Het Dagelijks Bestuur doet daar in de Voorjaarsnota voorstellen voor. Welke dat zijn kunt u nalezen in de Voorjaarsnota die in conceptvorm op de website
www.charlois.rotterdam.nl staat (onder politiek bestuursinformatie). De deelraad moet al deze bestedingen goedkeuren, pas dan kan het Dagelijks Bestuur dit geld ook werkelijk uitgeven.

Een van de voorstellen was om ca. 214.000 euro niet te besteden, dus op de rekening te laten staan. Dit gaf de deelraad de mogelijkheid om voor 214.000 euro te bedenken wat er nog nodig is in 2007 om het in Charlois nog beter te maken. Hieronder volgt een overzicht.

De PvdA heeft zes amendementen (wijzigingsopdrachten voor het Dagelijks Bestuur) ingediend voor een bedrag van in totaal 186.000 euro.

1. 50.000,- extra stimulering van ouders en opvoedingsondersteuning, alsmede Gezinscoaches (PvdA, GroenLinks en CDA voor, Leefbaar Rotterdam tegen; voorstel is aangenomen)

2. 15.000,- Projecten straathygiëne; bedoelt voor scholen om met 15 klassen een project op straat te doen zodat waardoor kinderen beter op hun eigen (zwerf)vuil gaan letten. (unaniem aangenomen)
3. 25.0000,- voor ondersteuning van bewonersgroepen en verenigingen, voor betrokkenheid bij het project Pact Op Zuid (PvdA, GroenLinks en CDA voor, Leefbaar Rotterdam tegen; voorstel is aangenomen)
4. 40.000,- voor de stimulering van de Verenigingen van Eigenaren in heel Charlois (unaniem aangenomen)

5. 25.000,- als eerste bijdrage aan de brug tussen Oud-Charlois en het havengebied ( PvdA en CDA voor, Groenlinks en Leefbaar Rotterdam tegen; voorstel is aangenomen)

6. 31.000,- voor extra onderhoud en veiligheid voor de Charloise speelplaatsen (unaniem aangenomen)

Ook Groenlinks had een aantal amendementen:

1. 100.000,- voor extra inzet Algemeen Maatschappelijk Werk ten laste van de begroting (GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en CDA voor, PvdA tegen, de stemmen staakten)

2. 100.000,- voor extra inzet Schoolmaatschappelijk werk ten laste van de begroting (Groenlinks voor, PvdA, CDA en Leefbaar Rotterdam tegen; voorstel is verworpen)

3. 100.000,- voor extra inzet aan Gezinscoaching ten laste van de begroting ( GroenLinks voor, PvdA, Leefbaar Rotterdam en CDA tegen; voorstel is verworpen)

4. 12.000 extra te besteden voor het Centrum voor Natuur en Milieueducatie, opdat zij ook tussen april en oktober tentoonstellingen kunnen worden gehouden (Unaniem aangenomen).

Al met al is er bovenop dat wat het Dagelijks Bestuur heeft voorgesteld nogal wat voorgesteld wat de situatie in Charlois op de korte termijn naar verwachting zal verbeteren.Mocht u naar aanleiding van dit overzicht nog vragen hebben kunt u contact opnemen met de verschillende fracties;

PvdA: 010 - 4107505 (op woensdag)

GroenLinks: 010-4107504 (op woensdagmiddag)

Leefbaar Rotterdam: 010-4107501 (op donderdagmiddag)

CDA: 010-4107503 (vrijdagmiddag)

Of per mail:

PvdA@charlois.rotterdam.nl; cda@charlois.rotterdam.nl, Leefbaarrotterdam@charlois.rotterdam.nl; of
groenlinks@charlois.rotterdam.nl

Heeft u vragen? En hebben die betrekking op Charlois? Meldt u dan op de dag van de vergadering voor 12.00 uur aan. Stuur een mailtje met telefoonnummer en het onderwerp naar griffie@charlois.rotterdam.nl. Dan krijgt u spreektijd op de vergadering. Ook voor een stelling die u aan de deelraad wilt voorleggen kunt u mailen.