Technische Universiteit Delft

Zakenvrouw van het jaar 2006 komt naar Delft

Bandrige Europe vestigt zich in Delfts Technopolis

Bandrige Europe NV, een snel groeiend international bedrijf op het gebied van consumenten elektronica, gaat haar hoofdkantoor en R&D centrum samenbrengen in het Delftse Technopolis Innovation Park. Daarover is overeenstemming bereikt met de TU Delft.

Bandridge Europe richt zich op hoogwaardige innovatieve accessoires voor consumentenelektronica: multimedia, audio en video. Het bedrijf ontwikkelt haar producten in Nederland en werkt daarbij graag samen met de TU Delft. Het gaat hierbij in het bijzonder om de Faculteit EWI (Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) en de Faculteit Industrieel Ontwerpen.

Esther Raats-Coster, eigenaar van Bandridge en zakenvrouw van het jaar 2006, is daarnaast geĂŻnteresseerd in mogelijke samenwerking met Delftse technostarters, innovatieve bedrijven die opgericht zijn door studenten en medewerkers van de universiteit. Sinds 2007 is ze adviseur voor deze beginnende bedrijfjes. "Ondernemerschap en technische ontwikkeling gaan hand in hand en Bandrige Europe wil dit graag samen met de TU in praktijk brengen"

Hans van Luijk, voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft is blij met de komst van Bandridge naar Delft. "Technopolis Innovation Park is bestemd voor bedrijven met een duidelijke research & development component. Het bedrijf van Esther Raats past in dat profiel. We verheugen ons op een goede samenwerking."

Technopolis Innovation Park is een initiatief mede van TU Delft en Gemeente Delft. Op het terrein, dat grenst aan de TU Delft, is reeds het Nederlands Meetinstituut gevestigd. Voor bedrijven die zich er vestigen, geldt dat zij optimaal kunnen profiteren van de kennis van de TU Delft en andere kennisinstellingen in Delft, van een economische toplocatie en van medewerking van de (lokale) overheid.

Meer informatie over Technopolis Innovation Park: www.technopolisinnovationpark.nl.