Gemeente Beuningen


Parkeren in de blauwe zone
15 juni heeft de gemeente in het winkelcentrum van de kern Beuningen de blauwe zone ingevoerd. U heeft dus nu een parkeerschijf nodig bij het parkeren in de betreffende blauwe parkeervakken.

Wat is een blauwe zone?
Een blauwe zone is een gebied waarin alleen binnen de vakken geparkeerd mag worden. De meeste parkeervakken die binnen deze zone vallen zijn blauw gemarkeerd. In Beuningen mag u 2 uur op zo'n parkeervak staan. U gebruikt een parkeerschijf om aan te geven hoe laat u de auto heeft geparkeerd. Deze parkeerschijf kunt u bij diverse winkels in Beuningen kopen. De blauwe zone geldt alleen tijdens winkeltijden.

Controle
Uiteraard controleert de gemeente de blauwe zone. Parkeerovertredingen worden beboet met een bedrag van ± EUR 50,- per overtreding. U krijgt niet alleen een boete als u langer dan 2 uur parkeert of de parkeerschijf niet gebruikt. Ook het parkeren buiten de vakken is niet toegestaan.

Folder en parkeerschijf
Alle inwoners van de gemeente hebben een parkeerschijf en een folder in de bus gekregen met informatie over de blauwe zone. Heeft u de folder en parkeerschijf niet ontvangen? Vraag deze dan aan via info@beuningen.nl. Per huishouden wordt er slechts 1 parkeerschijf verstrekt. U kunt ook meer informatie op deze website vinden. Ga naar parkeren centrum.