Politie Hollands Midden

Datum: 20 juni 2007

Noordwijkerhout Racefietser komt ten val Een 63 racefietser uit Hillegom is dinsdag 19 juni rond 19.40 uur gewond geraakt nadat hij op het fietspad aan de Zilkerduinweg ten val kwam. Met beenletsel en schaafwonden werd hij overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis. De oorzaak van zijn val was dat hij met de smalle fietsbandjes in een ruimte tussen rijplaten terecht kwam. De rijplaten lagen daar wegens wegwerkzaamheden. De politie zal de ondernemer vragen de platen dichter naar elkaar toe te leggen.

Leiden Onder invloed rijden De politie heeft woensdag 20 juni rond 04.40 uur een 18 jarige bromfietser uit Sassenheim aangehouden die behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Agenten zagen de jongen op de Klokpoort als zwalkend rijden. De bij hem uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 1010 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De jongen heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed.

Leiden Aanhouding voor baldadigheid De politie heeft woensdag 20 juni rond 00.45 uur een 21 jarige man uit Leiden aangehouden die op de Pieterskerkgracht op een auto was geklommen. Buurtbewoners die dit zagen grepen in, belden de politie en hielden de jongen vast tot dat de agenten hem van hen overnamen. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol. Schade aan de auto werd niet gezien. Toch kreeg de jongen van de politie een proces-verbaal voor baldadigheid.

Leiden Man in woning overvallen De politie doet onderzoek naar de overval op een woning aan de Stevensbloem. Bij die overval is geld buitgemaakt. Dinsdagavond 19 juni werd rond 21.15 uur bij de 84 jarige alleenstaande bewoner aangebeld. Toen de man de deur open deed, drong een man van tussen de 20 en 25 jaar de woning binnen. Hij duwde hardhandig de bewoner opzij waarbij deze ten val kwam. De overvaller wilde geld zien, vond dit in de woning en vertrok daarna weer. De bewoner liep licht letsel op aan het gezicht waaraan hij in het ziekenhuis werd behandeld. De politie heeft direct een sporenonderzoek gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Tot op heden heeft dit onderzoek nog niet tot resultaat geleid. De politie doet een getuigenoproep aan mensen die mogelijk informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen bellen met de politie in Leiden - West via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Een 44 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn veroorzaakte dinsdag 19 juni rond 18.55 uur een aanrijding op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Anne van Burenlaan. Hij reed tegen de verboden richting in en was met zijn mobiele telefoon bezig. Daardoor botste hij tegen een auto die hem tegemoetkwam en bestuurd werd door een 52 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Deze bestuurder bleef ongedeerd. De veroorzaker werd met vermoedelijk een gebroken pols overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie liet daar van hem een bloedproef afnemen in verband met het bestaan van verdenkingen dat de man alcohol had gedronken.

Bodegraven Vrouw gewond Een 37 jarige vrouw is dinsdag 19 juni rond 16.20 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Broekveldselaan. De vrouw was vermoedelijk gaan staan tussen een bedrijfsbus en een daaraan gekoppelde aanhangwagen. Toen de bestuurder, een 22 jarige man uit Waarder, wegreed merkte hij dat zijn aanhangwagen iets raakte. Vervolgens zag hij de vrouw gewond op de grond liggen. De man had de vrouw nooit gezien. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

----------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --