Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 20-06-2007

Bromfietscontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN Op de Jachtmonde, Lekboulevard en Handelskade in Nieuwegein en op de Oud Wulfseweg in Houten heeft de politie op dinsdag 19 juni een grote brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 21.00 uur plaats en werd in samenwerking met het scooterteam van de Politie Utrecht gehouden. In totaal 54 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. Daarbij werden voor diverse verkeersovertredingen en technische gebreken 17 bekeuringen uitgeschreven.

Laveloos en vals

VIANEN Op dinsdag 19 juni werd eerst een lavenloze man aangehouden, vervolgens werd ook een vrouw in de boeien geslagen.

Rond 20.40 uur werd op de Meidoornlaan een man liggend op straat aangetroffen. Hij bleek geheel laveloos te zijn. De man, 46 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Op dat moment kwam een vrouw, een 37-jarige Vianeese, ter plaatse. Zij kon zich niet erg vinden in de aanhouding en wond zich daar zo over op dat zij een schop tegen de achterkant van de politieauto gaf. Daarop werd ook zij aangehouden. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau bleek dat de man een portemonnee bij zich had met daarin twee valse bankbiljetten van 200. Vervolgens werd hij op basis daarvan in het politiebureau ingesloten. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor beschadiging van de politieauto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en voor het valse geld. Het onderzoek naar de herkomst van dat geld wordt voortgezet.

Bromfietsdiefstal

NIEUWEGEIN Op dinsdag 19 juni kwamen twee verdachten niet ver met de door hen gestolen bromfiets.

Rond 20.20 uur zette een 20-jarige pizzakoerier uit Nieuwegein haar bromfiets op het Orvelterdek neer om daar een pizza af te leveren. Zij zag daar twee jongens lopen. Toen de pizzakoerier even later terugkwam op de plaats waar zij haar brommer had achtergelaten, zag zij dat hij was gestolen. Zij sprak met een getuige en die vertelde dat de twee jongens de scooter mee hadden genomen. Het slachtoffer belde de politie.

Terwijl agenten op het Orvelterdek met het slachtoffer stonden te praten, zagen zij de verdachten verderop zonder scooter lopen. Bij het zien van de agenten liep het tweetal vlug een zijstraat in, maar de agenten gingen achter hen aan. Het tweetal, jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, werd op de Leeksterschans/Havelterschans, aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Bij een onderzoek in de omgeving werd de bromfiets aangetroffen. Het voertuig is veilig gesteld op het politiebureau en later teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoenendievegge

NIEUWEGEIN Op dinsdag 19 juni probeerde een meisje met meerdere paren schoenen aan de haal te gaan.

Rond 13.20 uur liep een meisje een winkel aan de Boogstede uit. Toen zij het alarmpoortje passeerde, ging het alarm af. Zij werd door een medewerker van de winkel teruggehaald en bleek vijf paar schoenen te hebben gestolen. De verdachte, een 14-jarig meisje uit Den Bosch, werd even later aan de politie overgedragen.

Het meisje werd naar het politiebureau overgebracht. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.