Politie Groningen

Woensdag 20 juni 2007

Provincie Groningen, 20-06-2007

Groningen: fietser gewond na aanrijding

Een 20-jarige fietser uit Groningen is dinsdagmiddag op de Laan Corpus den Hoorn gewond geraakt. Hij fietste op de weg richting het Hamsphire Hotel toen hij geen voorrang kreeg van een 53-jarige automobiliste uit Winsum. De fietser raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen zijn onbekend. De fiets raakte flink beschadigd en is meegenomen naar het politiebureau. De auto had een kapotte voorruit en meerdere deuken en werd afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man bekneld bij aanrijding

Een 35-jarige automobilist uit Kloosterburen is dinsdagmiddag op de kruising van de Friesestraatweg met de Zijlvesterweg gewond geraakt. Hij reed op de Zijlvesterweg en verleende op de kruising geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Haren die op de Friesestraatweg reed. De man uit Kloosterburen zat bekneld in zijn auto en werd door de brandweer uit zijn benaderde positie bevrijd. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: snorfietser met fles bier in de hand

Een 21-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagavond op de Merwedestraat bekeurd. Agenten zagen hem met een flesje bier in zijn hand rijden. Ook zat er geen kentekenplaat op de snorfiets. Tenslotte bleek hij geen rijbewijs te hebben. Een blaastest wees uit dat hij nog niet te veel had gedronken. De snorfiets werd meegenomen naar het bureau en de Stadjer kreeg twee bekeuringen mee naar huis.

Groningen: Stadjers onder invloed bij controle

De politie heeft dinsdagnacht bij een controle op de Hereweg twee Stadjers aangehouden voor rijden onder invloed. Een 52-jarige automobilist uit Groningen had ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed. Naast de Stadjer was nog een persoon uit Groningen in overtreding. De 41-jarige man bleek 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Er werden twintig bestuurders gecontroleerd. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen ingesloten voor beroving

Drie Stadjers (27, 28 en 30 jaar) zijn dinsdagnacht in een café in de Papengang aangehouden op verdenking van een beroving van een 26-jarige man uit Haarlem. Het slachtoffer verklaarde dat hij op de Grote Markt met geweld beroofd was een geldbedrag en een paar pasjes. Hij alarmeerde vervolgens de politie. Op aanwijzing van het slachtoffer konden de drie verdachten worden aangehouden. Volgens het slachtoffer was er nog een vierde verdachte bij, maar die was gevlogen. De heren zijn ingesloten voor onderzoek.

Bedum: aangifte zware mishandeling

Een 20-jarige man uit Groningen heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. De Stadjer fietste zaterdagnacht rond 02.15 uur met een vriend door de Thedemastraat in Bedum toen hij vier jongemannen wilde passeren. Deze mannen hebben vervolgens de fietser mishandeld. Het slachtoffer is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd een kaakbreuk geconstateerd. De politie onderzoekt de zaak.

Delfzijl: fietsster aangereden

Een 14-jarige fietsster uit Delfzijl is dinsdagmiddag gewond geraakt toen zij op de kruising Hogelandsterweg-Tuikwerderrak in haar woonplaats werd aangereden door een 78-jarige automobilist. De automobilist uit Delfzijl nam vermoedelijk de binnenbocht toen hij van de Hogelandsterweg de Tuikwerder in wilde slaan. Het meisje is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Grootegast: alcomobilist ingerekend

De politie heeft dinsdagnacht in de Parklaan in Grootegast een 32-jarige man uit Oldekerk aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De beginnend bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: man gewond na val van dak

Een 46-jarige inwoner van Stadskanaal is gewond geraakt toen hij dinsdagmiddag in de Eikenhage in zijn woonplaats van een dak viel. De man was bezig met dakwerkzaamheden toen hij zijn evenwicht verloor. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Marum: airbags gestolen bij autobedrijf

Bij een autobedrijf aan de Parallelweg in Marum zijn maandagnacht een tiental airbags gestolen. De 'luchtkussens' werden door onbekenden uit de auto's gehaald. Het bedrijf doet aangifte. De politie onderzoekt de zaak.

Noordbroek: man raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 45-jarige automobilist uit Muntendam heeft dinsdagavond op de N33 bij Noordbroek zijn rijbewijs in moeten leveren. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Rijksweg rijden. De Muntendammer reed 182 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.