Niet meer ongesteld nu al mogelijk

20.06.2007 / 10:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kodyo

Kodyo

Niet meer ongesteld nu al mogelijk met Yasmin

Huidige, nieuwe anticonceptiepillen kunnen ook probleemloos enkele maanden worden doorgeslikt met alle voordelen van dien. Je menstruatie bepalen op het tijdstip dat het je goed uitkomt en geen last meer van cyclusgerelateerde klachten. Van de vrouwen in een grootschalig onderzoek naar het doorslikken van de pil, is 97% zeer tevreden over het uitstellen van hun menstruatie en zouden dit altijd adviseren aan hun vriendinnen.

Onderzoek
In wetenschappelijk onderzoek onder 1433 vrouwen is aangetoond dat de anticonceptiepil met de werkzame stof drospirenon (in Nederland verkrijgbaar onder de naam Yasmin(r)) probleemloos kan worden doorgeslikt gedurende 2 tot 6 maanden. Naast betrouwbare anticonceptie worden ook vochtgerelateerde klachten, gespannen borsten, gewichtstoename, opgeblazen gevoel en een pijnlijke menstruatie minder bij het doorslikken van deze pil. Ook verbetert de conditie van de huid en het haar.

Doorslikken
De vrouwen die de anticonceptiepil Yasmin doorslikten, hadden significant minder last van premenstruele klachten (PMS), zoals gespannen borsten, gewichtstoename of stemmingswisselingen. Door het uitblijven van de menstruatie hadden deze vrouwen bovendien veel minder cyclusgerelateerde klachten, zoals hoofdpijn. En het grote voordeel van doorslikken is dat de vrouw zelf bepaalt wat het 'juiste' moment is. Ook verbeterde de conditie van hun huid en had het gebruik van de pil Yasmin een gunstig effect op het libido van deze vrouwen.


1) Sillem M, Use of an oral contraceptive containing drospirenone in an extended regimen, Eur J o Contraception Reprod Health Care

20)