Ingezonden persbericht


Zorgeloos op reis met de ANWB Vakantietolk

Steape en ANWB introduceren mobiele tolk

Amsterdam, 20 juni 2007. ANWB introduceert in samenwerking met mobiele content-leverancier Steape Limited de ANWB vakantietolk. Deze pratende vertaler bevat rubrieken als gesprek beginnen, pech onderweg, voor de auto, reizen, accommodatie, hulp & gezondheid en winkelen. De inhoud van de ANWB Vakantietolk is mede samengesteld vanuit de meest gestelde vragen die aan de ANWB alarmcentrales worden voorgelegd. Voorbeelden van vragen zijn: 'Kunt u voor mij de wegenwacht inschakelen?' of 'Waar is de dichtstbijzijnde garage?'. De ANWB vakantietolk beschikt daarnaast ook over de telefoonnummers van alle buitenlandse steunpunten van de ANWB. De ANWB Vakantietolk vertaalt de zinnen in tekst en ook geluid. Hierdoor kan de vakantieganger eenvoudig de mobiele telefoon het woord laten doen. Op dit moment is de ANWB Vakantietolk beschikbaar in de talen: Duits, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Mandarijn(Chinees), Pools, Russisch, Spaans, Tsjechisch en Turks.

De ANWB Vakantietolk is beschikbaar voor mobiele telefoons die Java MIDP 2.0 functionaliteit ondersteunen en toegang tot mobiel internet hebben. De ANWB Vakantietolk is te bestellen via anwb.nl en kost voor ANWB- leden 3 euro, niet-leden betalen 4 euro. De gebruiker betaalt daarnaast eenmalig het bedrag voor het downloaden van de ANWB Vakantietolk (circa ¤0,30 afhankelijk vann abonnement voor mobiele telefoon).

Over ANWB
De ANWB is een vereniging met 3,9 miljoen leden. De bond komt op voor de belangen van haar leden op het gebied van vakantie, vrije tijd en mobiliteit. Daarnaast biedt de ANWB een breed assortiment producten, diensten en activiteiten in de sfeer van hulpverlening, reizen, verzekeringen en informatie.

Over Steape
Steape Limited ontwikkelt en verkoopt mobiele telefoon applicaties gerelateerd aan vertaling. Het bedrijf heeft een unieke manier ontwikkeld om audio files te comprimeren zodat zij kunnen worden gedownload op een mobiele telefoon. Reizigers worden ondersteund door middel van tekst- en stemgeluidvertalingen in bijna 20 verschillende talen. Steape heeft ook een reeks van innovatieve entertainment producten ontwikkeld met het doel om mensen te helpen om de wereld, die hen zo inspireert, beter te begrijpen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.steape.com of contact opnemen via support@steape.com