Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Barendrechtse burgemeester op tournee
met SRV-wagen

BARENDRECHT (woensdag 20 juni 2007) ­ De gemeente Barendrecht is sinds vorige week de geluk- kige eigenaar van een heuse SRV-wagen. Het gaat om een originele wagen die tot 2002 dienst heeft gedaan. De SRV-wagen wordt onderdeel van een serie activiteiten om samen met de inwoners een visie op Barendrecht in het jaar 2025 te ontwikkelen. Zo was de SRV-wagen op zaterdag 16 juni aan- wezig bij de nationale opening van de Betuweroute in Barendrecht. Minister Eurlings bracht deze dag tijdens een wandeling met burgemeester Van Belzen over de unieke spooroverkapping een kort be- zoek aan de SRV-wagen. Slotstuk is een 2025-dag op zaterdag 30 juni.

In Barendrecht wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een visie op de toekomst van de gemeente. Dit gebeurt niet in de beslotenheid van het gemeentehuis, maar met zoveel mogelijk inwoners, maatschappelij- ke organisaties en bedrijven. Samen met ongeveer 100 Barendrechters zijn er drie perspectieven op de toekomst van Barendrecht ontwikkeld. Deze perspectieven zijn als huis-aan-huiskrant uitgegeven om de discussie in de samenleving verder op gang te brengen. Een van de perspectieven luidt: `de SRV-man komt weer terug'. Hier ligt de relatie met de aanschaf van de SRV-wagen.

Prikkelen
Wanneer je de kranten leest en de activiteiten bekijkt zou je denken dat de gemeente Barendrecht de reali- teit volledig uit het oog heeft verloren. Burgemeester Van Belzen: "Niets is minder waar. We hebben de per- spectieven bewust prikkelend en uitdagend geformuleerd. Om mensen te raken en nieuwsgierig te maken. De perspectieven zijn niet bedoeld als realistische toekomstscenario's waaruit er één gekozen moet wor- den." Prikkelend is het in ieder geval. Behalve het perspectief over de SRV-man, gaat het ook over `alle we- gen lopen via Barendrecht' en zelfs over Rotterdam als `deelgemeente van Barendrecht'. "Dit laatste per- spectief maakt niet alleen het gesprek in Barendrecht los, maar er zijn ook al Rotterdammers die `hun nieu- we gemeente' hebben benaderd", aldus Van Belzen.

Noot voor de pers,