AutoRai

Nederlandse Fiat en Lancia importeur krijgt nieuwe naam

(6/20/2007)
Om de herkenbaarheid van de Fiat groep te optimaliseren verandert âFiat Auto Nederland B.V.â haar naam in âFiat Group Automobiles Netherlands B.V.â

Per 20 juni 2007 verandert Fiat Auto Nederland B.V. haar naam in Fiat Group Automobiles Netherlands B.V.. De structuur binnen de Nederlandse organisatie is ongewijzigd gebleven.

De naamswijziging van de Nederlandse Fiat en Lancia importeur is een direct gevolg op de wijziging van âFiat Autoâ in âFiat Group Automobiles SpAâ die op 1 februari 2007 heeft plaats gevonden.

De geboorte van âFiat Group Automobiles SpAâ is een logische stap na de verandering van het groepslogo eind 2005. De vermelding van het woord âGroupâ in de naam weerspiegelt de belangrijke rol ervan als een wezenlijk onderdeel van de Fiat Groep.

Overige onderdelen van Fiat Group zijn naast de sportwagen divisie Maserati en Ferrari onder andere: landbouwmachine- en agrarischedivisie CNH; bedrijfswagendivisie Iveco; componenten en productiesystemendivisie Fiat Powertrain, Magnetti Marelli, Comau, Teksid.