Gemeente Enschede

Inhaalslag groenonderhoud kost enkele weken meer

De gemeente Enschede geeft zichzelf iets langer de tijd om het achterstallige groenonderhoud in de stadsdelen weg te werken. Het doel is nu om eind juli het onderhoud weer op peil te hebben. Het warme en vochtige weer is de belangrijkste oorzaak van de vertraging.

Het achterstallig onderhoud betreft met name het maaien en het schoffelen. De Gemeente Enschede constateerde dat zelf en kreeg daarnaast klachten van inwoners. Om die reden zijn extra maaiers en schoffelaars ingezet. Aanvankelijk dacht de gemeente dat met deze extra inspanning het groenonderhoud eind juni weer op het juiste peil zou kunnen zijn. Het groeizame weer noodzaakt de gemeente om dat doel bij te stellen naar eind juli.

Daarnaast heeft het cluster Beheer Openbare Ruimte van de gemeente afspraken gemaakt met de DCW om nieuwe achterstanden te voorkómen. De Gemeente Enschede hecht veel waarde aan het groenonderhoud omdat het sterk bepalend is voor de waardering van inwoners voor hun leefomgeving. De gemiddelde Enschedese burger heeft daar een positieve mening over en dat wil de gemeente graag zo houden.

20 juni 2007