Time : 13:39:32
Date : 20 June 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV en Steunpunt Jeugd slaan de handen in elkaar voor een betere voedselhygiëne in jeugdkampen

De zomer kondigt zich aan en de Belgische jeugd staat te trappelen om op zomerkamp te vertrekken. Toch willen het FAVV en Steunpunt Jeugd de jongeren en de kampleiders nog een aantal goede adviezen meegeven zodat het zomerkamp werkelijk zonder problemen zal verlopen. Een ongelukje kan al eens voorkomen, maar velen kunnen vermeden worden zoals bijvoorbeeld voedselvergiftigingen (spijsverteringsstoornissen, diarree, braken en soms zelfs opname in het ziekenhuis).

De zomer en het buitenleven zijn uiteraard zeer leuk, maar scheppen voor bacteriën de ideale voorwaarden om zich in ons voedsel en bijgevolg ook in ons organisme te ontwikkelen en te vermenigvuldigen. Drie belangrijke tips kunnen helpen dit te vermijden:
-voedselhygiëne,

-kwaliteit van de voedingsmiddelen

-en een goede bewaring van het eten.

Het FAVV en Steunpunt Jeugd hebben samen gewerkt om de verschillende jeugdbewegingen en uitbaters van kampplaatsen te informeren over voedselveiligheid. De Brochure "Bederf je zomervakantie niet" werd herwerkt en verstuurd naar de verantwoordelijken. In het postpakket werd ook een zelfklever bijgevoegd die de kookploeg kan gebruiken om de temperatuur in de koelkast te meten. Ten slotte kunnen de jeugdbewegingen ook een keukenrolhouder met hygiënetip aanvragen, om in de kampkeuken op te hangen. In het totaal werden iets meer dan 3000 postpakketten uitgestuurd.

Jeugdbewegingen, uitbaters en anderen geïnteresseerden kunnen bijkomende brochures, zelfklevende thermometers en de keukenrolhouder met hygiënetip aanvragen door een mail te richten naar info@favv.be.

De brochure is downloadbaar vanop de site van het FAVV: www.favv.be en die van Steunpunt Jeugd: www.steunpuntjeugd.be.

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers:
Inge Jooris
0475 80 04 87

URL: http://www.favv.be