Gemeente Barneveld


Thorbeckelaan weer opengesteld voor het verkeer

Afbeelding bij bericht

De Thorbeckelaan in Barneveld wordt woensdag 20 juni (einde van de middag) weer opengesteld voor het verkeer. De belangrijke westelijke invalsweg van Barneveld was de afgelopen weken afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Zo werd onder andere een middengeleider aangebracht ter hoogte van de inrit van Sportpark 't Nieuwe Oost.

De wegwerkzaamheden waren noodzakelijk om een veiliger fietsoversteekplaats te realiseren. Daarbij is gekozen voor het aanbrengen van een middengeleider. De middengeleider biedt fietsers de gelegenheid om de weg in twee etappes over te steken. Dit verhoogt de veiligheid. Voor het realiseren van deze middengeleider moesten zowel de fundering als het asfalt worden vervangen. Daarvoor was iets meer tijd nodig.

In de komende dagen wordt nog een aantal afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de belijning nog aangebracht en wordt de middengeleider voorzien van reflecterende bolletjes. Deze werkzaamheden staan de openstelling van de Thorbeckelaan echter niet in de weg.
Mutatiedatum 20/06/2007