Amsterdam Oud Zuid


Parkeerbeleid voor gehandicapten verandert

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid heeft de nota Gehandicaptenparkeerbeleid vastgesteld. Deze nota is vooral een bundeling van bestaande bestuurspraktijk en beleidsregels. Er zijn echter ook een paar veranderingen. Deze hebben betrekking op de aanvraag van een individuele gehandicaptenparkeerplaats.

De belangrijkste veranderingen:

Bovengrens van 300 meter
De GGD beoordeelt wat de maximale afstand is die u per voet kunt afleggen, dit is uw persoonlijke loopafstand. Wanneer deze afstand meer dan 300 meter bedraagt, komt u niet meer in aanmerking voor een parkeerplaats. Dit was 500 meter. Na onderzoek is gebleken dat het in principe mogelijk is overal in het stadsdeel binnen een loopafstand van 300 meter een vrije parkeerplaats te vinden.

Parkeertelling
Een onderzoek naar de parkeerdruk rond uw huis of werkplek, op basis van uw persoonlijke loopafstand, maakt onderdeel uit van de beoordeling van uw aanvraag. Tot op heden werd een besluit genomen op basis van het globale beeld dat hieruit naar voren kwam. Vanaf nu wordt op zeven vaste tijdstippen (verspreid over verschillende dagen) geteld. Als op één van deze tijdstippen geen vrije parkeerplaats aanwezig is, wordt de plaats toegewezen.

Nieuwbouwcomplexen met parkeergarage
Wanneer u geen parkeervergunning op straat kunt krijgen, bijvoorbeeld omdat u naar een nieuwbouwcomplex met garage bent verhuisd, en er is (nog) geen plaats beschikbaar in deze garage (binnen uw loopafstand) dan zorgt het stadsdeel ervoor dat u tijdelijk een gehandicaptenparkeerplaats op straat krijgt.

Maximale geldigheidsduur vijf jaar
De gehandicaptenparkeerplaats krijgt een geldigheidsduur van vijf jaar. Hierna wordt opnieuw bekeken of u nog recht heeft op een plaats.

Bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart behouden in het nieuwe beleid in alle gevallen recht op een gehandicaptenparkeerplaats.

Ter inzage
Hetbesluit, de beleidsnota en de nota van beantwoording van de gehouden inspraak liggen vanaf 20 juni a.s. ter inzage op de beide stadsdeelkantoren (Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65).