Ingezonden persbericht


Hans Dulfer blaast UITsites de lucht in

AMSTERDAM (20 juni) - Waar je ook woont, er zijn in Noord-Holland buiten Amsterdam elke dag minstens 250 'dingen' te doen. Welke dat zijn, is vanaf vandaag te zien op twee nieuwe websites UITinNoordHolland.nl en Uitburo.nl/NoordHolland. Saxofonist Hans Dulfer, zelf woonachtig in Groot-Schermer, blies de websites met cultuur en uitgaansinformatie over de steden en dorpen in de provincie de lucht in. Dat gebeurde in de studio van RTV Noord-Holland.

UITinNoordHolland.nl en Uitburo.nl/NoordHolland brengen 15000 agendatips over cultuur, uitgaan en vrije tijd. Volgens directeur Eme van der Schaaf van de Stichting Uit-in-Noord-Holland zal het aantal vermeldingen in twee jaar oplopen tot 170.000. De redactie van beide sites zal dan de agenda-informatie van meer dan 9000 locaties en organisaties in Noord-Holland doorgeven. Bovendien komen er in zes Noord-Hollandse steden UITpunten in bibliotheken, waar publiek terecht kan voor persoonlijke service en uitgaansinformatie.

Hans Dulfer prees het initiatief. Bij de lancering ervan diepte de jazzmuzikant op hoe hij met een paar vrienden ooit had geprobeerd om jazz-concerten in de dorpscafe's op de kaart te zetten. 'We schreven de concerten op een plakkaat. Met z'n allen op één affiche leek het al heel wat. Als op een dag niks speelde, schreven we gewoon 'pauze'. Zo vulden we onze eigen Oktober Jazzmaand', aldus Dulfer, die zei te hopen dat UITinNoordHolland.nl en Uitburo.nl/NoordHolland het bewijs zullen leveren dat de provincie 'meer is dan kermis, twee meter bier drinken en elkaar aan het eind op de bek timmeren'.


- einde persbericht