Gemeente Halderberge


Halderberge verstrekt minima gratis spaarlampen (20 juni 2007)

De gemeente Halderberge verstrekt aan huishoudens met een minimum inkomen voor 45,- aan spaarlampen.

Het afgelopen jaar zijn de energielasten flink gestegen. Huishoudens met een minimum inkomen kunnen daardoor in de problemen komen. De gemeente Halderberge wil deze huishoudens tegemoet komen door hen gratis spaarlampen te geven. Met het gebruik van spaarlampen kan worden bespaard op de energierekening.

De actie
De actie is eenvoudig opgezet. De huishoudens die bekend zijn bij de gemeente en hiervoor in aanmerking komen, krijgen een bestelformulier en begeleidende brief thuisgestuurd. Ze kunnen voor maximaal 45,- aan spaarlampen bestellen bij stichting SlimLicht!. Daarvoor kunnen 10 tot 12 spaarlampen worden besteld. Per spaarlamp wordt ongeveer 50 aan energiekosten bespaard, uitgaande van 8.000 branduren. Dat levert elk huishouden uiteindelijk een besparing op van zon 500,- tot 600,- bij 8.000 branduren. De gemeente draagt zorg voor de kosten en de verzending van de spaarlampen en SlimLicht! levert de lampen aan de gemeente.

Huishoudens die niet bekend zijn bij de gemeente worden op een andere manier benaderd (de Halderbergse Bode en internet).

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 20/06/2007