Ingezonden persbericht


Elopak kiest Unisys voor wereldwijde IT-outsourcingdiensten

Unisys zet wereldwijde sourcingdiensten in om Elopak's reactiesnelheid op marktveranderingen en wensen van de klant te verbeteren

Schiphol-Rijk, 20 juni 2007 - Unisys Corporation (NYSE:UIS) kondigt vandaag aan dat Unisys Noorwegen een wereldwijd IT-outsourcingcontract heeft getekend met het Noorse Elopak. Elopak is een wereldwijd opererende onderneming, toonaangevend in verpakkingsmaterialen. Unisys gaat het bedrijf op basis van een zesjarig contract, getekend in het eerste kwartaal van 2007, een uitgebreid pakket IT-diensten leveren. Het contract heeft voor Unisys een geschatte waarde van circa 18,6 miljoen dollar.

Unisys gaat volledige IT-outsourcingdiensten aan Elopak leveren aan meer dan 1500 medewerkers van Elopak, op vijf continenten, op 33 locaties in 25 landen, waaronder de vestiging in Terneuzen. De diensten omvatten servicedesks, desktopdiensten, gecentraliseerd- en gedecentraliseerd systeembeheer en datacenter hosting. De diensten zijn ontworpen om Elopak een gecentraliseerde, genormaliseerde en geconsolideerde wereldwijde IT-omgeving te bieden, die de wereldwijde bedrijfsstrategie kan ondersteunen. Hierdoor kan het bedrijf sneller op de veranderende behoeften van de klant inspelen.

"Elopak heeft wereldwijde outsourcingsdiensten nodig die bijdragen aan een verlaging van de IT-kosten en die, vanzelfsprekend, de ondernemingsflexibiliteit verhogen en risico's verlagen," zegt Bjørn Henrik Moshuus, CIO bij Elopak. "Unisys is voor ons de perfect partner. De wereldwijde dekking en het uitgebreide dienstenpakket maken een gecentraliseerd IT-governancemodel mogelijk waarmee onze onderneming een stap vooruit maakt, ons helpt klanten efficiënter te bedienen en voordelen biedt aan de medewerkers van Elopak, wereldwijd."

De datacenterdiensten voor Elopak worden verzorgd door Unisys Nordic outsourcingscenter in Alingsås, Zweden. De Unisys global sourcing operations in Bangalore, India, zullen de systeembeheerdiensten verzorgen, evenals de desktop- en helpdeskdiensten.

Unisys zal in de tweede helft van 2007 beginnen met de transformatie van Elopak's IT-omgeving.

"De oplossing die Unisys aan Elopak levert, demonstreert hoe onze expertise in het leveren van diensten kan bijdragen aan de wereldwijde sourcingstrategie van onze klanten," zegt Jaap Kalsbeek, sales director GOIS Nederland, Unisys. "Wij zijn ervan overtuigd dat de Unisys global outsourcing recources voor IT innovatie zullen zorgen waarmee Elopak sneller zijn strategische doelen bereikt."

Over Elopak

Elopak werd in 1957 opgericht en is vandaag de dag wereldwijd een succesvolle aanbieder van hoge kwaliteit karton- en plasticverpakkingen voor niet-koolzuurhoudende voeding. Het bedrijf biedt complete, flexibele en kostefficiënte verpakkingsoplossingen. De basis van Elopak's gerenommeerde reeks verpakkingsoplossingen ligt bij Pure-Pak® karton, 's werelds eerste paperboard karton.

Het bedrijf is gevestigd in Noorwegen en is volledig eigendom van de Ferd Group (één van de grootste particuliere ondernemingen in Noorwegen). Elopak verbetert voortdurend zijn verpakkingsexpertise om te voldoen aan de steeds veranderende vraag naar verpakt voedsel. De kernactiviteit van Elopak is het op ieder niveau constant verbeteren en vernieuwen van verpakkingen; fabricagestandaarden, voedselwetenschap, logistieke analyses en verpakkingsconcepten, naast een totaalsysteem-benadering dat de unieke bijdrage van Elopak aan de wereld van verpakkingen karakteriseert.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.