VVD


20-6-2007

Rekenkamerrapport HSL: keihard en dramatisch

Het vandaag verschenen rapport van de Algemene Rekenkamer over de risicobeheersing bij de HSL-Zuid laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

De Rekenkamer concludeert een gebrek aan regie vanuit het ministerie van Verkeer en Waterstaat, een foute inschatting van de risico's en een veel te ingewikkelde organisatie rond de HSL-Zuid. Hierdoor is nu sprake van forse vertraging en kostenstijging.

VVD-woordvoerder Paul de Krom onderstreept conclusies van het Rekenkamerrapport. `Het ministerie heeft alles te mooi en te ingewikkeld willen doen'. De VVD maakt zich grote zorgen dat de risico's die nu nog overblijven zoals problemen met de beveiligingssystemen en de lagere aantallen reizigers voor verdere vertraging zullen zorgen. Minister Eurlings moet alles uit de kast halen om dit project weer op de rails te zetten.

De Krom roept de minister op om zijn eigen ministerie grondig onder de loep te nemen. Voor een bereikbaar Nederland zijn grote infrastructurele projecten noodzakelijk. De VVD verwacht dat de minister lering trekt uit dit rapport zodat toekomstige projecten binnen het gestelde budget en tijd uitgevoerd kunnen worden.

Woensdag 20 juni 2007

Voor nadere informatie: p.dkrom@tweedekamer.nl of www.pauldekrom.nl