PvdA Rotterdam


De PvdA fractie Charlois maakt geld vrij voor sociale projecten en verbetering buitenruimte

Wo 20 Jun 2007 - Ursul Schaap, fractievoorzitter PvdA Charlois

De deelraad van Charlois vindt dat er in 2007 meer geld naar sociale projecten, versterking van VVEs en verbetering van de buitenruimte moet. De raad heeft vorige week maandag zeven voorstellen aangenomen, zes van de PvdA en een van Groen Links. Het CDA en Leefbaar dienden geen voorstellen in.
De volgende PvdA-voorstellen zijn aangenomen:

* 50.000 extra in 2007 om de ouder-en gezinsondersteuning door middel van gezinscoaching een extra impuls te geven Met deze impuls geeft de raad aan dat de stedelijke overheid hiervoor structureel geld voor beschikbaar moet stellen. In Charlois wachten ongeveer 200 gezinnen op hulp. Daarmee mag niet gewacht worden. Alleen Leefbaar Rotterdam stemde tegen.
* 25.000 extra in 2007 voor bewonersorganisaties en andere buurt- en wijkcommissies en verenigingen omdat ze extra kosten moeten maken in verband met het Pact op Zuid. Het Pact brengt veel verandering op Zuid en een actieve en opbouwende participatie door bewoners is daarbij van essentieel belang. Alleen Leefbaar Rotterdam stemde tegen.

* 40.000 extra in 2007 om VvEs op gang te helpen,
* 15.000 voor straathygiƫneprojecten van Charloise scholen. Er wordt in Charlois veel troep op straat gegooid. Het opruimen kost de deelgemeente jaarlijks veel geld. Als scholen hier met hun leerlingen aan meedoen, wordt het schoner op straat. Daarom stelt de deelgemeente eenmalig een bedrag van 1.000 euro beschikbaar voor de eerste 15 scholen die zich aanmelden,
* 25.000 voor het realiseren van een brugverbinding tussen Oud-Charlois en het Havengebied. Hiervoor zijn al reeds langer bestaande plannen en deze zullen gerealiseerd kunnen worden in co-financiering en samenwerking met de desbetreffende gemeentelijke diensten. Bij de realisatie van de verbinding zal er voor een deel van Charlois een aansluiting plaats vinden met de haven. Leefbaar en Groen Links stemden tegen,
* 31.000 extra te geven voor onderhoud van speelplaatsen in Charlois.

Het volgende voorstel van Groen Links is aangenomen, gesteund door alle partijen:

* 12.000 extra voor uitbreiding van tentoonstellingen in het Natuur- en Milieucentrum in het Zuiderpark.