Ingezonden persbericht


Van: Jonge Socialisten in de PvdA

Datum: 20 juni 2007

PvdA is eigen verkiezingsprogramma alweer vergeten

Ondanks belofte in programma stemt partij tegen ov-jaarkaart voor 16 en 17-jarige MBO'ers

Gisteravond laat vonden in de Tweede Kamer de stemmingen plaats over de moties ingediend naar aanleiding van de 100-dagen tournee van het kabinet. Een motie van Groenlinks en SP voor de invoering van een ov-jaarkaart voor 16 en 17-jarige MBO'ers werd verworpen. Ook de PvdA stemde hier tegen, terwijl op pagina 92 van het verkiezingsprogramma nog te lezen was dat de partij hier voorstander van is.

Voorzitter Ruben Zandvliet van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) is zwaar teleurgesteld in zijn partij. Natuurlijk kunnen niet alle plannen uit het programma worden uitgevoerd, maar de jongeren zijn nu weer als eerste de dupe. Een kabinet dat de uitval in het MBO verder wil terugdringen moet breed inzetten. Daar hoort ook de mobiliteit van studenten bij. We zijn wel van de mooie woorden maar niet van de daden.

De JS wil dat het kabinet op Prinsjesdag alsnog met een voorstel komt voor de uitbreiding van de ov-jaarkaart. Het regeerakkoord biedt hier ook een fundament voor, er wordt immers gesproken over gratis ov voor specifieke doelgroepen. Het kabinet beschouwt de presentatie van haar plannen als een drietrapsrakket, eerst het regeerakkoord, vervolgens de 100-dagen plannen en in september Prinsjesdag. Ik hoop dat drie keer nu echt scheepsrecht is, aldus Zandvliet.

----------

Ruben Zandvliet
Landelijk Voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA E rzandvliet@js.nl T 06-38820566 T 020-5512292