Time : 15:49:32
Date : 20 June 2007
Sender Name: G. Vergouw

Politieke thriller over door De Radicalen bezet Europa

Woerden, 19 juni 2007, Uitgeverij Free Musketeers presenteert een opmerkelijk boek: De Vijfde Colonne, door W.G. Van Dorian. Deze fictieve politieke thriller over een Nederlandse advocaat en een Amerikaanse journalist speelt in een door De Radicalen bezet Europa, zonder vrijheid van meningsuiting. De Vijfde Colonne brengt vandaag, verleden en een mogelijke toekomst samen in een (nucleaire) escalatie van het conflict tussen Iran, de Verenigde Staten en Europa. Feiten en fictie resulteren in een bloedstollende en invoelbare thriller.

W.G. Van Dorian is het pseudoniem voor de auteur die tussen 1998 en 2006 werkzaam was in Nederland als advocaat van onder moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn achtte hij Nederland geen veilige haven meer terrorisme-verdachten. Hij kreeg een diepe inkijk in hun verontrustende denkwereld en vatte het plan op om met die informatie te schrijven over een mogelijk toekomstscenario voor Europa. Na de meer om vrij te kunnen schrijven over een dergelijk onderwerp zonder mogelijke consequenties en emigreerde hij naar Zuid-Amerika. In 2006 publiceerde hij de Engelstalige versie van De Vijfde Colonne: "The Invisible Invasion" (uitgever Trafford, plaats: Victoria, BC, Canada & Oxford Engeland. marketing: www.wisemanpublishing.com. Free Musketeers publiceert nu de Nederlandse vertaling.

De woorden "moslim" of "islam" komen in het geheel niet voor in het boek. Er wordt gesproken over "De Radicalen". "Immers, het is niet de religie of de politieke stroming, maar de mens die daaraan met zijn eigen persoonlijkheid en intentie invulling geeft en dus ook een extreem radicale vorm kan geven", aldus de auteur. "De Vijfde Colonne" is het eerste boek van een tweeluik. Van Dorian is nu bezig met het tweede boek, De Goddelijke Selectie, dat in 2008 wordt verwacht.

Van Dorian draagt zijn boek op aan Theo van Gogh, Pim Fortuyn, Salman Rushdie en Ayaan Hirsi Ali, en aan hen die om vrijheid van meningsuiting hun leven of hun vaderland verloren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K-J.W. van Eijkern, Directeur, Free Musketeers B.V. uitgeverij en producties, Meulmansweg 2-B, 3441 AT, Woerden. Tel: 0348 - 457 333, Fax: 0348 - 457339, Email: info@freemusketeers.nl (www.freemusketeers.nl)

Voor meer over De Vijfde Colonne: www.wisemanpublishing.com

URL: http://www.freemusketeers.nl
http://www.wisemanpublishing.com