Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/06)

OOSTERHOUT NB, 20 juni 2007

Minderjarigen raken slaags

WAALWIJK: De politie kwam er aan te pas bij een vechtpartij tussen minderjarigen in winkelcentrum De Els in Waalwijk. Het geweld vond dinsdagmiddag 19 juni plaats rond 17.40 uur. Twee meisjes uit Waalwijk (15 en 16 jaar) kregen het aan de stok met een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle. Een opmerking over een misdraging schoot hem in het verkeerde keelgat. Er ontstond ruzie waarbij geslagen en geschopt werd. De beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum zag het gebeuren, greep in en scheidde de partijen. De twee meisjes droeg hij over aan de gewaarschuwde politie. De jongen deed aangifte van mishandeling. Het tweetal is door de politie verhoord en verklaarden dat hun gedrag voortkwam uit zelfverdediging. Er is proces-verbaal opgemaakt en de ouders van de minderjarigen zijn door de politie geïnformeerd over het voorval.

Vijf gewonden bij verkeersongeval

TILBURG / GILZE: Dinsdagavond 19 juni raakten op de Rijksweg A58 ter hoogte van de Blaak vijf personen gewond nadat ze rond 22.00 uur betrokken waren bij een verkeersongeval. De slachtoffers werden met onder andere botbreuken overgebracht naar zowel het Sint Elisabeth- als het Twee Steden ziekenhuis in Tilburg.

Rond 22.00 uur reed een personenauto die bestuurd werd door een 39 jarige Tilburger over de Rijksweg A58 in de richting van Tilburg. In de auto zaten naast de bestuurder nog 3 inzittenden. Dit betroffen twee Tilburgse mannen van 39 en 42 jaar en een Tilburgse vrouw van 20 jaar. Het viertal kwam uit de richting van Gilze. Een getuige meldde dat de auto waarin het viertal zat al slingerend over de Rijksweg reed. Ter hoogte van parkeerplaats Leikant botste de auto tegen een bestelbusje die op dat moment op de rechter rijstrook reed. Het busje werd bestuurd door een 37 jarige vrouw uit Berkel-Enschot. Ten gevolge van de aanrijding sloegen beide voertuigen over kop.

De politie stelt een onderzoek in of het viertal eerder die avond betrokken is geweest bij een bedreiging in een horecagelegenheid in Gilze. Nadat vier klanten in betreffende gelegenheid de rekening niet wilde voldoen, ontstond er een woordenwisseling waarbij een horecamedewerker met een mes werd bedreigd. Het viertal ging er daarna vandoor, waarna enkele minuten later het genoemde verkeersongeval plaatsvond.

Snelheidscontrole in Waalwijk

WAALWIJK: Op dinsdagavond 19 juni hielden politieagenten tussen 21.30 uur 22.50 uur een snelheidscontrole op de Bachlaan. De agenten gebruikten daarbij de lasercontrole. Tijdens deze controle in het totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. De hoogste gemeten (gecorrigeerde) snelheid was 95km/u. Ter plaatse mag maximaal 50 km/u gereden worden.

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex-vriendin

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 19 juni om 17.40 uur een 31-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige ex-vriendin uit Oosterhout te hebben mishandeld en bedreigd. Het tweetal had in de woning waar ze tot voor kort samen woonden, ruzie gekregen over de hond. De man moest mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Burenconflict ontaardt in vechtpartij

GIESSEN: Politie en ambulancedienst reageerden dinsdag 19 juni rond 17.30 uur op een melding over een vechtpartij op de Nieuwenhuizen, waarbij iemand gewond zou zijn geraakt.
Ter plaatse bleek een al langer slepend burenconflict te zijn ontaard in een vechtpartij. Daarbij raakte een 35-jarige vrouw uit Giessen gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat ze een hersenschudding heeft opgelopen. De vrouw en haar 40-jarige man, die eveneens bij de ruzie betrokken was, worden nog benaderd voor het doen van aangifte en het geven van hun versie van het gebeurde incident.
Onderzoek wees uit dat de vrouw een klap had gekregen van een 36-jarige man uit Giessen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij rond 19.30 uur weer in vrijheid gesteld.
De 44-jarige vrouw van de verdachte heeft aangifte gedaan tegen de 35-jarige vrouw die gewond raakte en tegen de echtgenoot van deze vrouw terzake mishandeling en belediging. De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Jeroen Steenmeijer