Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 20 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-06-2007

Rijbewijs ingevorderd

Zaandam, 19 en 20 juni 2007

De politie heeft op de A.F.D. Savornin Lohmanstraat een 31-jarige Westzaner aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De blaastest wees uit dat hij een alcoholpromillage had van meer dan 1,5 . Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde te veel bier te hebben gedronken en zijn rijbewijs nodig te hebben voor zijn werk.

Zeven aanhoudingen bij invallen Purmerend

Purmerend, 20 juni 2007

De politie heeft woensdagochtend in Purmerend zeven woningen doorzocht op wapens en munitie en daarbij zeven verdachten aangehouden. De invallen werden gedaan na ingesteld vervolgonderzoek vanwege de openbare ordeverstoringen na afloop van een feest in P3 op 3 juni. De politie werd in haar optreden destijds belaagd door een groot aantal bezoekers die gooiden met flessen en stenen. Hierbij werden 51 personen aangehouden en mobiele telefoons inbeslaggenomen. Beeldmateriaal op een mobiel zette de recherche op een spoor, dat onder andere via het internet, leidde in de richting van de vandaag aangehouden verdachten. Een van hen werd ook al aangehouden na de ernstige ongeregeldheden bij P3. Woensdagochtend werden tegelijkertijd op zeven verschillende locaties invallen gedaan door in totaal ruim 35 politiemensen. Onder meer in woningen aan de Meteorenweg, de Anne Franklaan en de Castorstraat. Bij de operatie werd een nepvuurwapen en een busje traangas gevonden en inbeslaggenomen. Ook heeft de politie foto's gevonden waarop vuurwapens staan afgebeeld. De zeven verdachten, variërend in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar, zijn aangehouden ten behoeve van verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Kind vast in lift

Zaandam, 19 juni 2007

Een 10-jarig jongetje heeft dinsdagavond een uur opgesloten gezeten in een lift aan de Dodonaeusstraat. De politie werd gebeld dat het kind na het spelen met een bal in de lift vast komen te zitten. De bal was tussen de liftdeur en de schacht terechtgekomen en had zo de vergrendeling in werking gesteld. De politie belde met de liftmonteur, maar die liet langer op zich wachten dan aangekondigd. Daarom besloot de politie de brandweer te bellen die het, licht in paniek geraakte kind, met een liftsleutel heeft bevrijd.

Gestolen fietsen inbeslaggenomen

Zaandam, 19 juni

De politie heeft dinsdag 2 personen aangehouden op verdenking van heling. Bikers zagen op de Nicolaasstraat een fiets staan die geregistreerd stond als gestolen. De eigenaresse, een 67-jarige Zaandamse, bleek de fiets van haar schoonzoon te hebben gekregen voor haar verjaardag. De 43-jarige schoonzoon is ook aangehouden. Hij beweert de fiets voor 150,- gekocht te hebben op de zwarte markt in Beverwijk. Op de Gedempte Gracht heeft de politie een meisje staande gehouden dat reed op een fiets met een geforceerd slot. Aangezien het meisje de fiets van haar vader had gekregen is deze 49-jarige man aangehouden. Deze fiets was via Marktplaats gekocht voor 125,-

Verder onderzoek naar de herkomst van de fietsen wordt gedaan.

Laatst gewijzigd 20-06-2007 15:42 | © Politie Zaanstreek-Waterland |