Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 20 juni 2007

Aangehouden wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft woensdagochtend rond 03:15 uur in een woning in de wijk Kievitsloop een 45-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen, nadat de twee ruzie hadden gekregen over hun relatie. Dit gebeurde in de woning van het stel. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau en daar in verzekering gesteld. In de loop van de woensdag werd hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ST. WILLEBRORD: De politie heeft dinsdagavond rond 19:15 uur in een woning in St Willebrord een 23-jarige inwoonster van die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De vrouw zou in haar woning een familielid hebben geschopt, geslagen en gekrabd. De vrouw is overgebracht naar het bureau. In de loop van de woensdag is ze na verhoor in vrijheid gesteld.

Aangehouden na stelen fiets

BREDA: De politie heeft dankzij een oplettende getuige een fietsendief aangehouden. Dit gebeurde woensdagochtend rond 00:15 uur. In het Valkenberg kon de politie toen een 40-jarige Bredanaar aangehouden. De verdachte had even daarvoor op de JF Kennedylaan een fiets weggenomen. Daarmee was hij naar het park gelopen. Een getuige zag het gebeuren en alarmeerde de politie. In eerste instantie werden ook twee andere mogelijke verdachten aangehouden. De strafbare feiten waarvan zij werden verdacht werden geseponeerd toen de Bredanaar bekende de diefstal alleen te hebben gepleegd. De fietsendief heeft een dagvaarding gekregen. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Vernieler aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 17:50 uur in de Kerkstraat een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden wegens vernieling. De jongen was voor een parkeergarage en gebruikte bij de ingang een ijzeren paal die horizontaal aan twee kettingen hangt als een stormram. Daarmee beukte hij tegen de muur aan, waardoor bakstenen kapot gingen. Een burger hield de jongen aan en alarmeerde de politie. Die nam de jongen naar het bureau voor verhoor. Na dat verhoor werd de jongen weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na betaling van vals geld

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 12:00 uur in de Eindstraat een 19-jarige inwoonster van Bergen op Zoom aangehouden. Dit gebeurde nadat de vrouw in een winkel betaalde met een vals briefje van 200 euro. Onderzoek leerde dat de vrouw al eerder die dag in andere winkels ook met andere valse briefjes zou hebben betaald. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de herkomst van het geld. In haar verklaring stelde de vrouw dat zij het van een derde partij had gekregen.

Politie controleert het verkeer

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag tussen 14.45 uur en 16.45 uur op de Zwijnsbergenstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal werden daarbij 34 bekeuringen uitgeschreven. Dit gebeurde onder andere voor rijden zonder autogordel, rijden zonder valhelm, geen bromfietscertificaat, voetganger niet laten voorgaan bij voetgangersoversteekplaats. Ook werd gecontroleerd op maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro