Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gezamenlijk persbericht van organisaties gehuisvest in Domus Medica*

Domus Medica officieel geopend door Koningin

Utrecht, 20 juni 2007. Op woensdag 20 juni 2007 heeft Hare Majesteit de Koningin in Utrecht het nieuwe gebouw 'Domus Medica' geopend. In Domus Medica zijn bijna 30 medische organisaties gehuisvest, die samen ruim 80% van alle artsen en ruim 90% van alle verloskundigen in Nederland vertegenwoordigen.

Hare Majesteit de Koningin onthulde woensdagmiddag in de foyer een bijna 3 meter hoog houten beeld van Gerhard Lentink, dat de naam 'Domus' draagt. Vervolgens werd de Koningin rondgeleid door het gebouw en sprak zij met enkele medewerkers.

Domus Medica is ontworpen door de architect Wouter Zaaijer en ligt op het bedrijventerrein Papendorp aan de zuidwestkant van Utrecht.

Het nieuwe pand is een ontmoetingsplaats voor professionals in de zorg. Een goed geoutilleerd vergadercentrum voor opleidingsactiviteiten, symposia en congressen draagt bij tot de bevordering van de kwaliteit van de beroepsuitoefening.

"Domus Medica inspireert tot samenwerking en samenhang", aldus Peter Holland, voorzitter van de KNMG, een van de grotere organisaties, in zijn toespraak tijdens de officiële opening. "Domus Medica is een afspiegeling van de praktijk. De complexiteit van ziektebeelden vraagt om samenwerking van huisarts en specialist en afhankelijk van de situatie met verpleeghuisarts, verloskundige, bedrijfsarts of verzekeringsgeneeskundige. Samenwerking en communicatie tussen medische professionals blijken verbetering te behoeven. We staan in dit huis voor een hoog niveau van kwaliteit in de gezondheidszorg, goede medische vervolgopleidingen, gedragsregels en richtlijnen voor artsen. Kwaliteit en inhoud staan weer boven aan de politieke agenda en daarmee de rol en de inbreng van de professionals. Wij zijn verheugd dat dit moment samengaat met de oplevering en opening van de nieuwe Domus Medica, het huis van de medische professionals.”

De toespraak van Peter Holland staat op www.knmg.nl

Noot voor de redactie,