Politie Limburg-Noord

Politie rolt kwekerijen op bij hennepactie en treft ondergrondse kwekerij aan
Datum: 20-06-2007
Tijd bericht: 17:36
Plaats: Blerick
De politie heeft in de afgelopen dagen in totaal vier hennepkwekerijen opgerold op diverse locaties in Blerick. Eén van de kwekerijen trof de politie aan in twee ondergrondse zeecontainers. Daarnaast zijn negen hercontroles uitgevoerd op locaties waar al eerder hennepkwekerijen waren aangetroffen. Op die plaatsen trof de politie nu geen kwekerijen meer aan.

De professioneel ingerichte ondergrondse kwekerij kwam woensdagmiddag aan het licht onder een afgelegen schuur in een bosgebied bij de Geliskensdijkweg. In de betonnen vloer van de schuur zat een luik verstopt dat toegang verschafte tot de ondergrondse zeecontainers. Daar troffen de agenten in totaal zo'n 2800 stekjes en 230 planten aan. Naast de woning die bij de schuur hoorde, was nog een ondergrondse drogerij ingericht. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt (leeftijd nog onbekend).

Op de Horsterweg trof de politie woensdag een kwekerij aan in een woning. Daar stonden enkele honderden oogstrijpe planten. Verder lagen er ongeveer 5 kilo henneptoppen klaar om te drogen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar (leeftijd nog onbekend).

Dinsdag werd op de zolder van een woning aan de Rene van Chalonstraat een kwekerij ontmanteld. De planten waren geoogst, maar er stonden nog zo'n 150 potten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 38-jarige eigenaar.

De politie rolde maandag een kwekerij op in een woning aan de Malherbestraat. Ook daar waren de planten geoogst. Zo'n 200 potten waren nog aanwezig. De 48-jarige eigenaresse krijgt een proces-verbaal.

In alle vier de gevallen was er illegaal stroom afgetapt, waarna het energiebedrijf de stroom afsloot. De benodigde apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.