Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Sportende Hand in Hand Ouderen hebben smaak goed te pakken

Dat de sportende ouderen van Hand in Hand in Hillesluis de smaak goed te pakken hebben, is wel duidelijk.

Evaluatie
In november 2006 begonnen ze op initiatief van de deelgemeente Feijenoord en samen met andere partijen aan een sportproject. TNO evalueerde een kleine groep ouderen die gedurende tien weken een trainingsprogramma volgde in Sporttuin Hillesluis.

Gemotiveerd
De balans en coördinatie van de deelnemende ouderen verbeterde en de angst om te vallen, verminderde. De ouderen waren zo gemotiveerd dat ze na afloop zelf zijn blijven doortrainen. Dat de resultaten verbluffend waren, blijkt wel, want een deel van de groep liep vorige week de avondvierdaagse in Vreewijk. Een aantal van hen had dit een half jaar geleden nog niet voor mogelijk gehouden.

10 km wandelen
De sportende ouderen gingen iedere avond op pad voor een wandeltocht van 10 kilometer. Men liep gemiddeld zon 1,40 uur over deze afstand, een tijd die er best mag wezen.

Hechte club
Door dit gezamenlijke sporten is een hechte club ontstaan die veel lol en plezier beleeft en ook gemotiveerd is om door te gaan. De groep groeit en is de deelgemeente Feijenoord en overige organiserende partijen erkentelijk voor dit initiatief.