Woningstichting Land van Rode


Kijk in de wijk!
(20 juni 2007)

Op zaterdagochtend 16 juni 2007 heeft Land van Rode diverse vertegenwoordigers van gemeente Kerkrade rondgeleid in haar wijken. In totaal namen 17 gasten deel aan deze rondleiding. De rondleiding had als titel Kerkraadse stadsvernieuwing tussen het Rolduckerveld en Bleijerheide.

Deze actie was een onderdeel van een campagne van de Limburgse woningcorporaties. Door deze campagne moet de plaatselijke politiek een goed beeld krijgen van de werkzaamheden die een woningcorporatie uitvoert.

Deelnemers Kijk in de wijk! praten even bij.

In Kerkrade deden de woningstichting Land van Rode en de Hestia groep mee aan deze campagne. Land van Rode koos ervoor om wethouders, raadsleden en ambtenaren met een bus rond te leiden door de wijken tussen Rolduckerveld en Bleijerheide. Hierbij liet Land van Rode zien dat zij meer doet dan alleen het bouwen en beheren van woningen. Zo is Land van Rode ook actief in de verbetering van de leefbaarheid en woonomgeving in de wijken. Ook de samenwerkingsprojecten met verschillende partners, zoals de gemeente, de Meander Zorggroep en Stichting Gehandicaptenzorg Limburg mochten niet onvermeld blijven. Tijdens de rondrit werd een bezoek gebracht aan een veertiental locaties waar de aandacht ook uitgaat naar groenvoorziening, toegankelijkheid, vernieuwing en verfraaiing.

Al met al een geslaagde ochtend en volgens de reacties ook voor herhaling vatbaar.