Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT - tevens uitnodiging; embargo tot woensdag 20 juni 11:00 uur

Noord-Holland cultuur- en uitagenda op internet

UITpunten voor dorpen en steden in de provincie

Na Amsterdam is er nu ook een Uitburo voor Noord-Holland. De nieuwe stichting Uit-in-Noord-Holland brengt vanaf vandaag de cultuur- en uitgaansinformatie voor alle dorpen en steden in de provincie. De stichting lanceert daarvoor twee websites (UITinNoordHolland.nl en Uitburo.nl/NoordHolland). Deze service wordt tussen nu en 2010 uitgebreid met UITpunten, die als publieksbalies worden ingericht in tenminste zes stadsbibliotheken verspreid over Noord-Holland.

Voor de lancering blies jazzmuzikant Hans Dulfer, zelf woonachtig in Groot-Schermer, vanmorgen (woensdag 20 juni, 10:30 uur) op ludieke wijze de twee websites de lucht in. Dat gebeurde in de studio van RTV Noord-Holland.

UITinNoordHolland.nl bevat een uitgebreide agenda en tips over cultuur, uitgaan, recreatie en vrijetijdsbesteding van meer dan 1000 organisaties. Op Uitburo.nl/NoordHolland vindt de bezoeker de Noord-Hollandse kunst- en cultuuragenda. Uitburo.nl/NoordHolland is aangesloten op het landelijk netwerk van Uitburo.nl (waaronder ook het Amsterdams Uitburo). De redactie van beide sites zetelt in het gebouw van ProBiblio in Hoofddorp.

Directeur van Uit-in-Noord-Holland is Eme van der Schaaf, eerder directeur van onder meer stichting CJP, Cultureel Jongeren Paspoort. Van der Schaaf: 'Eerder is in Noord-Brabant en Groningen gestart met een vergelijkbaar succesvol concept. Uit-in-Noord-Holland verwacht binnen een jaar 125.000 agenda-vermeldingen te kunnen bieden aan twee miljoen bezoekers.'

Een campagne in dagbladen en op radio en tv, ondersteunt vanaf vandaag het bestaan van de websites voor de Noord-Hollanders.

Uit-in-Noord-Holland is een samenwerkingsverband van een aantal grote partners: Kunst en Cultuur Noord-Holland, RTV Noord-Holland, HDC Media en ProBiblio. Ook de provincie Noord-Holland steunt het initiatief.

Einde persbericht

De openingshandeling door Hans Dulfer vindt plaats op woensdag 20 juni (10:30 uur) in de studio van RTV Noord-Holland, Aletta Jacobslaan 9 (1066 BP) te Amsterdam.