Ithakaproject sluit haar pilotfase af

18.06.2007 / 09:09 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het ithakaproject

Het ithakaproject

Ithakaproject sluit haar pilotfase af

'Houd Ithaka altijd in gedachten, daar aan te komen is je bestemming'.

Rotterdam, 18 juni 2007 - Het Ithakaproject, een terugkeerprogramma voor jonge mensen die op zoek willen gaan naar wat hen werkelijk raakt, heeft het afgelopen jaar twee pilots gedraaid en presenteert op woensdag 20 juni de resultaten van haar programma.

In 2006 konden vier Rotterdamse ondernemers hun droom verwezenlijken door samen met 20 jonge mensen de Ithakagedachte vorm te geven, mede door de steun van een aantal Rotterdamse en landelijke stichtingen. De Ithakamethodiek is gebaseerd op de metafoor van Odysseus die na een zware slag in Troje naar zijn Ithaka terugkeert en na een reis van 10 jaar zijn doel bereikt, ondanks vele tegenslagen. Het succes van deze aanpak wordt vooral bereikt door een 7 stappenmethode die er van uitgaat dat je niet je doel bereikt door de druk van buitenaf, maar door van 'binnenuit' te werken. Op zoek gaan naar wat je werkelijk raakt, daar draait het om.
Doelgroep bij dit project zijn jonge mensen die hun (beroeps-)opleiding niet hebben afgerond en zoeken naar hun werkelijke motivatie voor een opleiding, werk of onderneming. Wat zo bijzonder opvalt bij het project is de vastberadenheid van jongeren om iets te willen maken van het leven. Vastgelopen in drugs, doelloosheid, weinig scholing of uitval, maar dan toch de kans grijpen die nu geboden wordt. 'nIn het Ithjakaproject heb ik geleerd op mijzelf te vertrouwen', noemt een deelnemer het. 'De weg is natuurlijk lang, maar dat geeft niet, ik kom er wel'.

Presentatie van de pilot en de plannen voor de toekomst vindt plaats op 20 juni a.s. in het voormalig RDM gebouw op Heijplaat in Rotterdam.
Voor meer informatie www.ithakaproject.nl. of 010 4367782.

/////////////////////////